Pořádná výzva je často cestou k těm nejoriginálnějším nápadům a přesně tak to bylo i v případě této atypické podkrovní kuchyně. Šlo o to, vybavit půdní prostor…

O realizaci

Pořádná výzva je často cestou k těm nejoriginálnějším nápadům a přesně tak to bylo i v případě této atypické podkrovní kuchyně. Šlo o to, vybavit půdní prostor vším potřebným a zároveň ponechat dostatek prostoru pro pohodlný pohyb kuchyní. Rozlousknout tento oříšek se nám podařilo nekonvenčním řešením – veškerou pracovní plochu jsme umístili na centrální pult. Pracovní deska Denbacor z umělého kamene tak propojuje jednotlivé zóny pro přípravu jídla, vaření a mytí nádobí. Ve výsledku kolem ostrůvku zůstalo spousta prostoru pro neomezený pohyb po kuchyni, popřípadě zapojení více členů domácnosti.

Kuchyně je celkově laděna do tmavých barev, které krásně kontrastují s jasně červeným nátěrem skosené stěny. Z toho většinu tvoří oboustranně lakované skříňky s vestavnými spotřebiči Teka. Na první pohled poznáte troubu a mikrovlnku, v prostoru se ale nenápadně skrývají také myčka a lednička. Nikde nenajdete vyčnívající úchyty – každý centimetr volného prostoru se totiž počítá!

Návrh a realizace: Valušek interiér

Obrázky

Komentáře

Další realizace