Bydlení Přidáno: 16. 1. 2019

Podkrovní byt cestovatelů (mladé rodiny) v podhůří Beskyd

Ve zrekonstruovaném podkroví domu z 19. století vzniklo pod taktovkou interiérové designérky Kateřiny Kersey Kratochvílové přitažlivé bydlení pro manželský pár cestovatelů a jejich dceru. Odráží v sobě touhu poznávat nové i vracet se ke starému. Vydejte se spolu s námi na návštěvu moderně zařízeného domu se smyslem pro sentiment.

Ve zrekonstruovaném podkroví domu z 19. století vzniklo pod taktovkou interiérové designérky Kateřiny Kersey Kratochvílové přitažlivé bydlení pro manželský pár cestovatelů a jejich dceru. Odráží v sobě touhu poznávat nové i vracet se ke starému. Vydejte se spolu s námi na návštěvu moderně zařízeného domu se smyslem pro sentiment.

Bydlení na půdě

Byt, který vznikl v podhůří Beskyd ze zrekonstruované půdy staršího domu, beze zbytku splnil očekávání mladého páru. Designérce se do něj povedlo promítnout jak jejich lásku k novým objevům, tak přání po zachování starého. Polozapomenuté prostory půdy tak rázem ožily atmosférou umocněnou kontrastem mezi klasickými stropními trámy ze dřeva a moderním vybavením interiéru.

S výhledem na podhorskou krajinu

Dokonalé propojení s přírodou za okny umožňuje celoplošný prosklený štít, který vévodí obývacímu pokoji. Ten tvoří spolu s kuchyní a jídelnou jeden otevřený prostor. O teplo domova se stará zajímavě řešený rohový krb, na který volně navazuje kuchyňská linka. Takové konstrukční pojetí je velmi netradiční, má však své praktické opodstatnění. Tato kontinuita totiž důmyslně a přitom velice esteticky sjednocuje prostor.

Pod přitažlivými stropními trámy ze dřeva vládne v kuchyni především bílé lamino v kombinaci s imitací betonu. Své místo tu dostalo i bílé sklo, které celý prostor opticky odlehčuje.

Ve zrekonstruovaném podkroví domu z 19. století vzniklo pod taktovkou interiérové designérky Kateřiny Kersey Kratochvílové přitažlivé bydlení pro manželský pár cestovatelů a jejich dceru. Odráží v sobě touhu poznávat nové i vracet se ke starému. Vydejte se spolu s námi na návštěvu moderně zařízeného domu se smyslem pro sentiment.

Místnosti s charakterem

Stejně jako kuchyně zaujmou svým charakterem i další místnosti. Čistě ve skandinávském stylu je navržená pracovna, která může v případě potřeby sloužit také jako pokoj pro hosty. Krášlí ji zejména pracovní stolek s úložným kabinetem, ale také vestavěné police v trámové konstrukci hned vedle dveří. Nápaditým ozvláštněním této domácí kanceláře je stírací mapa nad pohovkou, do níž si manželé mohou označovat všechna místa na světě, která už navštívili.

Bydlení pro princeznu

Perlou mezi pokoji je ten určený pro malou holčičku. Má dobrodružného ducha i něžnou atmosféru. Kombinace světle šedé, mentolově zelené a pastelově růžové barvy na bílém podkladě působí velmi půvabným dojmem. Přestože se jedná o dětský pokoj, z minimalismu se tu neslevilo. Najdete tu tedy jen nejdůležitější funkční nábytek – paletovou dřevěnou postýlku, šatní skříň a dětskou minilavici, kterou lze vmžiku proměnit na jídelní nebo kreslicí stoleček. Dětské království dotvářejí také dekorace v nice trámové konstrukce a nezbytné plyšové hračky. A protože se jedná o dcerku vášnivých cestovatelů, nemůže tu chybět ani útulné indiánské týpí.

Ve zrekonstruovaném podkroví domu z 19. století vzniklo pod taktovkou interiérové designérky Kateřiny Kersey Kratochvílové přitažlivé bydlení pro manželský pár cestovatelů a jejich dceru. Odráží v sobě touhu poznávat nové i vracet se ke starému. Vydejte se spolu s námi na návštěvu moderně zařízeného domu se smyslem pro sentiment.

Ložnice a šatna v jednom

Pastelovým barvám fandí rovněž ložnice manželů propojená s šatnou. Úložným prostorům je zde vyčleněna celá jedna řada nízkých kabinetů podél stěny dveří. Na přání paní domácí zde vznikl i víceúčelový a velice elegantní make-up stolek, který z druhé strany ukrývá niku na televizi a několik úložných zásuvek na oblečení či drobné předměty. Zdejší dvoukřídlé posuvné dveře pak vedou přímo do šatny, kde se ve vzdušném a podsvíceném prostoru nachází veškeré oděvy.

Psaníčka v koupelně

V industriálně-rustikálních tónech je vyvedena koupelna i toaleta. Z důvodu úspory prostoru navazuje vana přímo na umývací část, disponující dřevěnou úložnou skříňkou. K optickému zvětšení prostoru pak došlo díky mozaikové kombinaci dekorů na podlaze spolu s bílými psaníčky na zdi.

Nápadité bydlení pro cestovatele

Půda stavení z 19. století tak prošla dokonalou proměnou, kterou ozvláštňují netradiční konstrukční řešení, příjemné kombinace barev i materiálů. Díky nutnosti šetřit s prostorem zde vzniklo bydlení plné fantazie a originality. Otevřel se tu svět nových možností stejně jako na stírací mapě v hostinském pokoji (pracovně)...

Zdroj:  www.katerinakersey.com
Další články: