Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Útulný interiér se schodištěm z pletiva

Centrem bytu je vysoký obývací prostor
Centrem bytu je vysoký obývací prostor

O tom, že interiér bytu může působit opravdu majestátně, svědčí zbrusu nový domov, který vznikl ze spolupráce kvalitního architektonického studia a klienta svolného k nebývalým výstřelkům.

V tomto dvoupodlažním bytě se nachází obývací pokoj propojený s kuchyní a jídelnou, dětský pokoj, ložnice a dvě koupelny s toaletou. Vcelku minimální počet místností na dvoupatrový byt je daní za ohromující výšku stropu, která činí z obývacího pokoje majestátní prostor připomínající chrám.

Když se propadne podlaha

V obývacím pokoji na první pohled zaujmou nad sebou umístěná velká okna, mezi nimiž jakoby se propadla podlaha a zůstal jen volný prostor. Část potenciální podlahové plochy tu zkrátka byla odstraněna. Případný jeden pokoj navíc tak vynahradily úchvatné výhledy do okolí z velkoryse řešených oken. Ty jsou v případě potřeby zastíněny elegantními závěsy spadajícími až k zemi. Ve spodní části oken se přitom nachází balkon, který už si v přehnaných rozměrech nelibuje. Obývací pokoj je zařízen vcelku jednoduchým způsobem. Nad zajímavé konferenční stolky se snášejí designové papírové lustry. Stejně jako záclony je i sedací souprava v šedé barvě, neutrální vzhled pokoje tak narušuje jen kusový koberec s orientálním vzorem.

Útulný interiér se schodištěm z pletiva
Foto: Leonas Garbačauskas

Minimalisticky zařízená kuchyně s jídelnou

V podobném duchu jako obývací pokoj je koncipovaná i kuchyně propojená s jídelnou. Prostor zde opět dostávají šedé odstíny spolu s bílými a černými akcenty. Poněkud chladný celek prohřívají hřejivé tóny dřeva. Pozornosti přitom neujde praktický i krásný černý granitový dřez či zajímavé designové osvětlení. Kuchyně s jídelnou si opět libují v minimalistickém stylu. Většina spotřebičů tak zůstává skryta za dvířky. Prostor je zde dostatečně světlý zejména díky velkému francouzskému oknu, ale i díky jemné kombinaci barev.

Schodiště z pletiva

Jedním z opravdových výstřelků tohoto odvážného bydlení je poněkud netradiční schodišťové zábradlí. To jakoby připomínalo klec táhnoucí se od podlahy až ke stropu. Síťovaný výplet získaly i vertikální části schodů, a tak celé schodiště působí neobyčejně vzdušně. Prostor pod ním byl využit k umístění televize. Výplet zábradlí schodiště je estetickým i bezpečnostním prvkem zároveň. Ne nadarmo byl tedy vytažen až ke stropu.

Pod schody se vešla televizní obrazovka
Pod schody se vešla televizní obrazovka
Foto: Leonas Garbačauskas

Ložnice s dotekem tyrkysové barvy

Prostor ložnice alespoň z části upouští od tradiční šedé palety barev a dává prostor i svěže tyrkysové. V rámci minimalistického stylu se tu nachází jen manželská postel a další základní vybavení. Bonusem tohoto odpočinkového prostoru je rozšířený vnitřní parapet doplněný o podušku, na kterém se dá trávit čas čtením nebo pozorováním toho, co se právě děje za okny. Nechybí zde ani zajímavé křeslo a pár poliček.

Přečtěte si také

Vzdušné bydlení v objetí dřeva

Chata ve slovinském městě Posavje byla postavena před více než deseti lety, do nedávna však byla prakticky nevyužívaná. Pak ale získala druhou šanci. Staré haraburdí vystřídal dětský smích, štěkot…

Dětský pokoj plný fantazie

Opravdovým královstvím barev a tvarů je dětský pokoj, ve kterém se znovu objevují příjemné tyrkysové akcenty. Nachází se zde velká postel se zajímavou stříškou, esteticky řešené úložné prostory či hravé i vzdělávací samolepicí dekorace na zdi. Dětský pokoj je přitom zařízen velmi prakticky, o čemž svědčí například roleta použitá namísto závěsů. Vzhledem k tomu, že je v dětském pokoji zachována neutrální barevnost a všechny dětské prvky jsou voleny tak, že se dají snadno odstranit, může prostor bez problémů stárnout spolu se svým obyvatelem.

Designové koupelny

O jistou dávku invence nepřišly v tomto originálním bytě ani koupelny. Ty jsou dvě a oba zaujmou svým neotřelým designem. Zatímco v té první je to retro vzor na dlaždicích, ve druhé pak stěna obložená lesklými černými obklady ve tvaru rybích šupin. V každé z koupelen jsou přitom designové vodovodní baterie a sprchové hlavice, a tak se zde myslí opravdu na všechno.

Návštěva bytu plného výstřelků je u konce. Snad se pro vás stal zajímavou inspirací a ukázal vám, že trocha toho experimentování se opravdu může vyplatit.

Foto: Leonas Garbačauskas
Zdroj: www.inarch.lt

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Vybíráme dlažbu na terasu

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock