Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Ateliérový byt v Bukurešti

Ateliérový byt v Bukurešti

Přáli jste si bydlet v bytě, ze kterého budete mít skvělý výhled na okolí – a navíc bude prostorný? V tom případě byste se měli podívat na tento ateliérový byt (jinak zvaný penthouse), který se nachází v Bukurešti. Zamilujete si jej nejen díky světlým prostorům, ale i nápaditému provedení, které spojuje přírodní materiály s umělými.

Cíl projektu

Tento byt se rozkládá na krásně velkých 200 metrech čtverečních v komplexu Cortina Residence. Celý bytový komplex je v blízkosti parku, tudíž se příroda nachází doslova za rohem. Hlavním smyslem projektu bylo usilovat o rovnováhu s přírodou, a to za pomoci neutrálních přírodních barev ve spojitosti s materiály umělými. Důležitou roli v tomto projektu hraje přírodní světlo, které se do bytu dostává díky velkým oknům a obvodové terase.

Tmavá chodba

Velmi zajímavý je vchod do celého penthousu (penthouse = prostorný byt, který se nachází v centru města, vysoko nad vším a je opatřen prostornou terasou). Vchod je veden přes tmavou chodbu, jejíž stěny jsou opatřeny barvou, která se na první pohled může zdát jako koroze. Designově zde působí světelný pád, vedený po obvodu stěn, stropu i podlaze. Na konci chodby si můžeme všimnout lampy, která je napůl zapuštěna ve stěně.

Ateliérový byt v Bukurešti

Obývací pokoj

Obývací pokoj je oddělen od jídelní části fotografickou tapetou, která dodá interiéru nezapomenutelnou atmosféru. Zdejší nábytek je v jednoduchých tvarech i barvách, což přenechává více pozornosti dekoračním prvkům. Jídelní stůl slouží jako přímá ukázka kontrastu mezi více materiály. Deska je vyrobená z masivního dřeva, umístěna na skleněných nohách.

Ložnice

Ložnice dodává bytu dynamiku a dramatický efekt. Velké stropní osvětlení celou místnost opticky zvětšuje a podtrhuje tak celý koncept stavby. V celém bytě i ložnici najdeme kombinaci  přírodních materiálů s umělými, tak jako barevné akcenty (šedá-bílá, hnědá-barvy, černá-zlatavá).

Koupelna

Koupelna je sama o sobě velkým kontrastem hnědé a tmavě šedé, která je téměř do černa. Obrovský sprchový kout obklopuje světle hnědá podlaha s bílým sanitárním zařízením. Atypický je jak tvar toalety, tak i umyvadla.

Zdroj: dofinteriors.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Vybíráme dlažbu na terasu

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock