Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Railway Residence

Na krásném rozlehlém pozemku, na kterém si vítr pohrává s trávou, stojí podlouhlá rezidence příjemného vzhledu. Je usazená na východním okraji města Whitefish v Montaně a uprostřed Rocky Mountains. Z východu ji obklopují horské masivy Swan Range, ze severu pohoří Whitefish Range a ze západu Salish Mountains. Rezidence byla pojmenována po proslulé Great Northern Railroad.

Rezidence uvedená příjezdovou cestou, terasou a vzrostlými stromy svým vzhledem nezapře odkaz lidové architektury, která se v tomto regionu často objevuje. Stavení s moderními detaily připomíná staré časy a poskytuje komfort odpovídající 21. století. Zasloužili se o to architekti ze studia Cushing Terrell.

Bydlení s důrazem na kvalitu materiálů

Základy rezidence byly vytvořeny z betonu, vnější stěny jsou obložené cedrovým dřevem. Uplatnění zde našla foukaná celulózová izolace. Snadno sestavitelné prefabrikované dřevěné vazníky zajistily snadné utěsnění, dobrou izolaci a přirozenou ventilaci skrytých podkrovních prostor. Důraz na kvalitní materiály byl kladen také při výběru dveří a oken s trojitým sklem.

Paleta barev v Railway Residence

Uvnitř rezidence je patrná inspirace evropským designem. Důraz byl kladen především na jednoduché, čisté linie a omezenou, ale teplou paletu barev. Převahu bílé barvy doplňují odstíny béžové a šedé, nechybí ani dramatické černé akcenty. Bílé stěny a betonové podlahy - příjemné díky podlahovému vytápění spárovanému s rekuperací tepla - sjednocují estetiku interiéru.

Pokoje otevřené do krajiny

Velká okna dovnitř přinášejí dramatické obrazy čarokrásné krajiny. Prioritou celého bydlení přitom byla udržitelnost, komfort a právě propojení interiéru s exteriérem. Důkazem toho je mimo jiné otevřený a vzdušný obývací pokoj s velkými okny, kterými lze pozorovat romantický západ slunce i toulání jelenů. Charlie Deese, projektový architekt rezidence, dobře věděl, na jaké přírodní krásy má nasměřovat pohled obyvatel a jejich hostů, a podle toho je celý dům koncipován. Architekt mimo jiné vytvořil praktický a estetický výklenek pro okno a dveře směřující na prostornou terasu. Také jedna ze stěn v hudební místnosti je nakloněna, i když v tomto případě tak bylo učiněno spíše kvůli akustice.

Uspořádání bydlení

Vedle již zmíněného obývacího pokoje a hudebního studia v interiéru zaujme také velká kuchyně propojená s jídelnou, ložnice, koupelny či domácí kancelář. Prostor je vlastně rozdělen do čtyř primárních svazků. Prostorová organizace umožňuje čtyřčlenné rodině praktické odlišení veřejné a soukromé částí rezidence. Nízko posazená velká okna osvěžují cedrové pozadí a zdůrazňují pohyb z jedné zóny do druhé. Právě okna vnesla tradiční stavební formě moderní vzhled. Celek pak příjemně kontrastuje se zachovalou stodolou, která stojí poblíž rezidence. Po rekonstrukci poskytuje především úložný prostor. Současně představuje přitažlivou kulisu pro práci majitele rezidence, který je mimo jiné vášnivý fotograf.

{reklama-0}

Na východním okraji města Whitefish v Montaně vznikla působivá rezidence, jejíž interiéry jsou spojeny pomocí podobné palety barev a textur. Dostatek vestavěných úložných prostor pomáhá udržovat pořádek v interiéru, mnohem více času tak zůstává pro kochání se překrásnou krajinou – ať už z romantických zákoutí domu, z terasy, anebo při procházkách pod širým nebem…

Zdroj: https://www.dwell.com/home/railway-residence-43a6851f

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce RD Hovorčovice

BD Kostelec nad Černými lesy - luxusní interiér

Dětský pokoj, Kravaře-Kouty

Kuchyň EGGERSMANN - nano povrch

RD v Říčanech II

Malá, ale šikovná toaleta

Sledujte nás

Nejčtenější články

Na střeše bytovky vyrostl minimalistický dům ze dřeva

Vysněný dům na venkově

Luxusní maringotka

Nový domov v eklektickém stylu s nádechem Skandinávie

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Dokonalý domov na horách spojující masivní dřevo, kámen a sklo

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock