Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Útulná chalupa v Pyrenejích

Útulná chalupa v Pyrenejích

Katalánské údolí Arán ukrývá chalupu s působivou architekturou i interiérovým designem. Ta skýtá dechberoucí výhledy na vrcholky zasněžených hor a je dokonalou oázou tepla, klidu a soukromí. Její hlavní devizou je hojné využití přírodních materiálů a také velmi přitažlivá kombinace barev.

Krása dřevěných textur

Tahle útulná chalupa v nejsevernější výspě katalánských Pyrenejí je především oslavou dřeva, které je původní, a tak si prošlo důkladnou renovací. Dřevěné jsou stropní trámy i podlahy, všude se přitom střídá různorodá textura dřeva. Jinak tomu není ani v případě vybavení – dřevo se svou přirozenou krásou udává osobitý charakter celému interiéru. Pozadu však nezůstávají ani další přírodní materiály.

Otevřené prostory interiéru

Nejen díky velkým výhledům do okolní krajiny působí interiér chalupy neobyčejně světlým a vzdušným dojmem. Může za to zejména důmyslná hra architektů s prostorem. Příkladem může být velmi praktická a útulná kuchyně, která je propojená s obývacím pokojem. Dostatek místa pro setkávání rodiny nebo přátel je k dispozici jak u jídelního stolu, tak u baru doplněném o působivé židle s potahy z kravské kůže. Kožešiny vůbec hrají důležitou roli doplňků v interiéru. Prohřívají ho a zútulňují.

Útulná chalupa v Pyrenejích

Souhra barev

Jednotlivé místnosti chalupy ukazují, jak důležitý je vkus pro správnou kombinaci barev. Béžová s šedou a červenou spolu fungují naprosto báječně. V kombinaci se dřevem tak vzniká příjemný rustikální styl, který má smysl i pro eleganci.

S duší krajiny

Díky všudypřítomným dekám, kůžím a kožešinám vybízí snad každý koutek chalupy ke zklidnění a rozjímání. Vrcholem je přitom hlavní ložnice důmyslně propojená s koupelnou a také s malou pracovní zónou. U stolku blízko postele lze pracovat, číst si nebo se kochat inspirativním výhledem z okna.

Tahle chalupa obklopená zasněženými štíty hor je zkrátka dokonalou ukázkou vysoce komfortního bydlení. Přitom nepůsobí chladně, ale naopak srdečně. Jednotlivé kusy vybavení příhodně odráží duši okolní krajiny. Užívat si zimu v tak útulném prostředí musí být opravdový zážitek…

Zdroj: www.carmencaubet.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Vybíráme dlažbu na terasu

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock