Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Tmavší barvy v interiéru? Inspirací je byt v Rezidenci Waltrovka

Tmavší barvy v interiéru? Inspirací je byt v Rezidenci Waltrovka

Vzorový byt v Rezidenci Waltrovka je důkazem toho, že i tmavý interiér může působit útulně a elegantně. Kráčí tak proti proudu českých interiérů, ve kterých převažuje bílá barva. Za svůj luxusní vzhled přitom vděčí mimo jiné kvalitním materiálům a atypickým prvkům, které spoludotvářejí osobitý charakter interiéru.

Bydlení v barvě moka

Interiérová designérka Beata Haškovcová předvedla v tomto bytě naplno svůj jemný cit pro barvy. Inspirovaná zahraničními trendy sáhla po paletě tmavých barev, které s vkusem namíchala s těmi světlejšími. V bytě tak ve výsledku převažuje základní moka barva rozjasněná kovovými akcenty. Ta se objevuje převážně v obývacím pokoji a v ložnici, naplno si jí užívá i samotná vstupní chodba. Celkový tmavý dojem z interiéru pak příhodně prosvětluje nábytek v barvě Champagne a šedo-wenge. Mezi neutrálními a tmavšími barvami se přitom nádherně vyjímá elegantní starorůžová barva, kterou si designérka velice oblíbila, což je v interiéru opravdu znát.

Luxusní interiér plný kvalitních materiálů

To, co činí tento interiér natolik luxusním, netkví jen ve vhodné kombinaci barev, ale také v použití opravdu kvalitních materiálů. Ať už se jedná o čalounění, tapety, koberce, polštáře nebo o jednotlivé kusy nábytku, všechno působí neskutečně příjemným a hřejivým dojmem. Drsnější materiály a barvy doplňují ty jemné, vše je vyrobeno a umístěno s citem, nikde nic nebije do očí a vše naopak ladí tón v tónu. Bydlení tak s přehledem splňuje nároky na komfort, a přesto je plně funkční a estetické zároveň.

Tmavší barvy v interiéru? Inspirací je byt v Rezidenci Waltrovka

Nahlédnutí do obývacího pokoje a do jídelny

Obývací pokoj propojený s kuchyní a jídelnou krášlí působivá výmalba v moka barvě v kombinaci s výraznými pruhy luxusních tapet. Pozornost na sebe automaticky strhává designový lustr a nástěnná dekorace. Nechybí zde ani kovové prvky, vysoký koberec či živé květiny. Regál s nimi navíc chytře a esteticky rozděluje relaxační zónu od jídelní. I tady pokračuje rustikální dubová podlaha, která celý prostor účinně prosvětluje a prohřívá. A to je v kuchyni a jídelně obzvláště zapotřebí, protože v nich převládá černá barva. O eleganci a minimalismus se zde stará zejména moderní jídelní stůl obklopený židlemi v čistém designu, ale také prostor mezi pracovní deskou a horními skříňkami kuchyňské linky, na němž je použita tenká keramika.

Ložnice a dětský pokoj

Barvy a materiály typické pro celý byt se objevují také v ložnici. V té se propojují materiály masivního dubu a dýhy na podlaze, obkladu za čelem postele i na masivním rámu zrcadla. Skříňky a noční stolky zaujmou tmavě šedým wenge dekorem v kombinaci s lakovanými prvky. O hřejivý dojem se starají především textilie, které perfektně ladí s výmalbou i nábytkem v celé ložnici. Co se týče dětského pokoje, v něm se mnohem více dostávají ke slovu světlé barvy. Stěžejní je tu především hra s tapetami, jejich barvami a motivy. Ve starorůžové a jemně šedé barvě na sebe nádherně navazují a navíc příjemně ladí s bílými prvky v pokoji. Celek tak vypadá neskutečně jemně a něžně. Zajímavosti přitom neujde ani atypicky řešený psací stůl.

Na skok do koupelny

Invenci architektky neušla ani koupelna. Také ta využívá barev tradičních pro celý byt. V této relaxační místnosti zaujme například antracitový blok obkladů, který poněkud dlouhou koupelnu účinně zkracuje, přičemž dodává prostoru na dynamičnosti. Obrovské zrcadlo zase prostor prohlubuje. Intimní atmosféru v koupelně pak navozují ledkové pásky.

Hra světel je vůbec dalším důležitým spojovacím prvkem celého interiéru, který jej činí natolik jemným, svěžím a zkrátka krásným. S pomocí fantazie a citlivého vkusu architektky Beaty Haškovcové tak vznikl naprosto kouzelný byt plný luxusních materiálů i příjemné souhry barev.

Zdroj: www.beadesign.cz

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Vybíráme dlažbu na terasu

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock