Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Rekonstrukce starého klasického vídeňského bytu

Rekonstrukce starého klasického vídeňského bytu

Tento byt nacházející se v rakouském hlavním městě nebyl poctěn jen obyčejnou rekonstrukcí. Architekti při jeho zařizování brali do úvahy udržitelnost použitého designu tak, aby byt nevyšel z módy stejně rychle, jako se mění trendy. Chtěli vytvořit něco, co bude krásné i po delším čase. Co myslíte, povedlo se jim to?

Hlavním cílem rekonstrukce bylo vytvořit takové bydlení, které dokáže sjednotit vkus majitele, nároky současné společnosti na kvalitu bydlení s designem, který nevyjde z módy jen tak. To dalo vzniku harmonického domova, na nějž je radost se podívat.

Bydlení jako odkaz k udržitelnosti

Celá rekonstrukce započala renovací zastaralé technické infrastruktury. Vyměnilo se vytápění, elektroinstalace a změnil se půdorys bytu. Ten počítá s otevřenou kuchyní, větší koupelnou a dětským pokojem, jenž se nachází na místě bývalé kuchyně. Při rekonstrukci byly použity starší kusy nábytku jako odkaz k udržitelnému způsobu života. Architekti se vyhýbali použití přehnaně moderních prvků, které by během velmi krátké doby vyšly z trendů.

Téměř všechen nábytek byl zakoupen na internetových stránkách s použitým nábytkem, kde se architektům povedlo sehnat kvalitní a esteticky hezké kousky, navíc za minimální náklady. Všechno, co se v interiéru nachází, architekti konzultovali s majitelem bytu. Jen tak mohli docílit toho, aby tento interiér kopíroval osobnost a vkus majitele.

Rekonstrukce starého klasického vídeňského bytu

V bytě se nachází spousta starších kousků nábytku, které prošly renovací

Dlaždice, jež se nacházely v předsíni, koupelně a na toaletě, byly opatrně odstraněny z původních betonových povrchů, vyčištěny a znovu použity. Starší okna a dveře byly zachovány, jen prošly obnovou, stejně jako původní parkety. Kuchyňský ostrůvek pak byl vyroben na zakázku.

Barevné schéma tohoto interiéru si zakládá zejména na použití bílé barvy na stěnách – s šedou barvou použitou u nábytku či na čalounění u pohovek. Za pohled jistě stojí i romanticky působící osvětlení nad jídelním stolem, ale i kuchyňským ostrůvkem. Celý interiér je zařízen velmi střídmě, o oživení se starají zejména barevné dekorace.

Zdroj: www.destilat.at

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Jak oddělit spaní v malé garsonce

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock