Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Prosklený dům na kraji lesa

Skromný svým vzhledem s krásným výhledem na lesy přírodní rezervace, v níž stojí. Tvar domu je jednoduchý, protože napodobuje archetypální podobu podlouhlé stodoly, respektuje své okolí a zároveň maximalizuje komfort bydlení pro majitele domu.

Skromný svým vzhledem s krásným výhledem na lesy přírodní rezervace, v níž stojí. Tvar domu je jednoduchý, protože napodobuje archetypální podobu podlouhlé stodoly, respektuje své okolí a zároveň maximalizuje komfort bydlení pro majitele domu.

Minimalistický rodinný dům nedaleko Oisterwijku zapadá do okolní krajiny lesů a rašelinišť. Na pohled se zdá, že se protáhlé tělo budovy vlní. Interiér byl vyvinut architektonickým studiem INA MATT, zatímco o design zahrady a krajiny se postarala kancelář krajinářské architektury MTD. Tento jedinečný dům se vyznačuje precizností zpracováním a pečlivě navrženými detaily. Díky své poloze v zalesněné oblasti, výběru materiálů a jednoduché formě konstrukce se sedlovou střechou, se budova podobá stodole. Odkaz na typologii, která odpovídá typické brabantské krajině, byl jednou z podmínek, aby bylo možné postavit budovu na tomto krásném místě.

Exteriér inspirovaný stodolou

Soukromí je zaručeno i přes prosklené stěny. Celá strana do ulice nemá okno a zahrnuje pouze technické místnosti. Dlouhá strana domu, která vede podél obývacího pokoje směrem k ložnicím, zahrnuje funkční zóny, včetně vstupu, kuchyně a skladovacích prostor. Na straně s výhledem do lesa byly stěny domu postaveny ze skla a dalších průhledných materiálů, což zaručuje zónu plnou světla, která večer proměňuje přechod mezi přírodou a obydleným prostorem. Všechny materiály použité pro exteriér domu se vztahují ke stodole, která byla umístěna na pozemku před postavením domu.

Skromný svým vzhledem s krásným výhledem na lesy přírodní rezervace, v níž stojí. Tvar domu je jednoduchý, protože napodobuje archetypální podobu podlouhlé stodoly, respektuje své okolí a zároveň maximalizuje komfort bydlení pro majitele domu.

Vizuální spojení s krajinou

Zakrytím dřeva černou a skromnou syrovou fasádou je dům prakticky neviditelný zpoza temných stromů. Podobnost se stodolou zde končí. Svislé pokrytí dřevěnými sloupy vytváří rytmický vzor, ​​který prochází také fasádou a střechou. Dřevo bylo připevněno ke kostře budovy hřebíky a šrouby z nerezové oceli. Mnoho prvků domu, jako jsou okapové žlaby, odtoky dešťové vody a hliníkové okapové lišty, byly úmyslně skryty. Západní a východní část fasády domu je převážně ze skla. Díky tomu i uvnitř cítíte nepřetržité vizuální spojení s krajinou. Pokoj pro hosty, kuchyň s jídelnou a studio jsou od vnitřní plochy střechy odděleny pouze volně stojícími moduly a sklem. Průhlednost zvyšuje délku domu a vytváří rámec pro krajinu.

Strohý na materiály a barvy v interiéru

Základem interiéru jsou tři materiály a barvy: šedý litý beton (podlaha), krémově bílá omítka (stěny) a smrkové dřevo natřené vápenným mlékem (sloupy, krokve, trámy). Tato přísnost při výběru materiálů a zdokonalení detailů v prvcích, jako jsou mléčné okenní parapety, LED podsvícení mezi trámy, jakož i skříně a police integrované do modulů s dveřmi, které po otevření zmizí do povrchu stěny, zvyšují úžasný dojem z interiéru.

Zdroj: www.ina-matt.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejlepší projekty

Vila na venkově

Dřevostavba Easy 48

Bungalov ve svahu pro mladou rodinu

byt Dělnická

Barevný interiér

Hravý a útulný domov

Sledujte nás

Nejčtenější články

Opravila dům po prarodičích a zachránila tak desítky vzpomínek

Bývalý statek z roku 1850 po kompletní rekonstrukci

Roubenka s moderní přístavbou a bio bazénem

Namísto dřevostavby bydlí ve zrekonstruované sýpce

Okouzlující mezonet ve Švédsku

Originální adventní věnce