Bydlení Přidáno: 3. 9. 2018

Dvoupokojový byt s unikátní atmosférou

Když architekt Lukas Rungger objevil částečně zanedbaný byt, který se nachází v nejvyšším patře historického domu v italském městě Bolzano, věděl, že našel prostor s velkým potenciálem. Proto neváhal, a proměnil jej do jeho současné podoby, která odpovídá všem požadavkům pro spokojené bydlení.

Když architekt Lukas Rungger objevil částečně zanedbaný byt, který se nachází v nejvyšším patře historického domu v italském městě Bolzano, věděl, že našel prostor s velkým potenciálem. Proto neváhal, a proměnil jej do jeho současné podoby, která odpovídá všem požadavkům pro spokojené bydlení.

Poté, co architekt viděl tento, v současnosti dvoupokojový byt, spatřil v něm velký potenciál. Proto se jej rozhodl se svým kolegou proměnit v moderní bydlení, v němž bude panovat příjemná atmosféra. Jak už to u většiny historických budov bývá, i tento byt se skládal z více malých a hlavně tmavých místností. Proto se celá rekonstrukce neobešla bez větších úprav – příčky byly vybourány, což dalo vzniku velkému a prosvětlenému obývacímu pokoji.

Nábytek jako dílo sochaře

Po vstupu do místnosti vaši pozornost upoutá zejména nábytek, který lze považovat spíše za umělecká díla sochaře. Nábytku nechybí příběh, ale ani pořádná myšlenka, která dělá z každého kousku originál. I samotné schodiště vedoucí do prvního patra se proměnilo na elegantní kus nábytku.

Ačkoliv je byt plný různých designových prvků, vůbec nevypadá stísněně. Právě naopak – působí čistě, vzdušně a příjemně. Kuchyně je umístěna pod schody, výjimečná je v tom, že je vyrobena z několika sobě podobných modulů (z dubového dřeva). V celek je spojuje systém „plug-in“. Dřez i kuchyňské spotřebiče jsou zakomponovány do dřevěné konstrukce modulárního systému.

Ložnice s vchodem na terasu

Za kuriozitu lze považovat jídelní stůl, který je vytvořen z kola vozu z 18. století, na němž je položena skleněná deska. Skleněná deska tvoří odraz všech prvků, jež v místnosti najdeme, což působení stolu ještě vyzdvihuje. Modulárně je řešena i pohovka – je sestavena z několika čalouněných kostek, které lze skládat podle potřeby. V prvním patře se rozléhá ložnice, z níž se pohodlně dostaneme i na částečně krytou střešní terasu s výhledem na okolní střechy a panorama hor. Část terasy je pokryta zeleným kobercem a doplněna okrasnými rostlinami, jež umocňují pocit toho, že jsme v přírodě. 

Zdroj:  www.noa.network
Další články: