Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Proměna bytu z pořadu Stavba není sen 2

Proměna bytu z pořadu Stavba není sen 2

Pojďme se dnes společně podívat na to, jak dopadla rekonstrukce bytu z pořadu Stavba není sen 2, kterou můžete krok po kroku sledovat také na portálu Tvbydlení. Její realizace se ujal architekt Lukáš Janout, který za sebou ve spolupráci s partnery pořadu zanechal opravdu přitažlivé bydlení vyladěné do posledního detailu.

Rekonstrukce od podlahy

Byt, který už nutně potřeboval kompletní rekonstrukci, vznikl už dříve spojením dvou bytových jednotek, jejichž původ sahá do první poloviny 20. století. Nový majitel se tak musel popasovat jak s úpravou dispozic pro čtyřčlennou rodinu, tak s řešením stavebně technického stavu bytu, o který se předchozí majitel příliš nestaral. V obou případech mu naštěstí přišel plně vstříc tým odborníků, pro něž se rekonstrukce bytu doslova od podlahy stala opravdovou výzvou. Po jejich zásahu tak z původního bytu zůstaly zachovány pouze obvodové stěny a obě stropní konstrukce. Stěžejním bodem návrhu se stala eliminace původního řešení, kdy všechny místnosti bytu byly průchozí. Došlo tedy ke zrušení jednoho ze dvou vstupů do bytu, probourání nepotřebných komínových průduchů a zbourání všech příček. Zrekonstruovanému bytu tak ve výsledku na prostoru neubírají žádné zbytečné chodby.

Přečtěte si také

Horský apartmán s výhledem do přírody se stal druhým domovem

Teplá textura dřeva rezonuje s černou a vytváří elegantní a útulný druhý domov pro mladé majitele. Podívejte se na byt, který ladí do posledního detailu. Horský apartmán vám vyrazí dech!

Nové uspořádání bytu

Co se týče jednotlivých místnosti ve zrekonstruovaném bytě, tři původní místnosti v uličním traktu jsou propojené do dětského pokoje a obývacího pokoje s kuchyní. Dětský pokoj je přitom od obývací zóny důmyslně oddělen pomocí nábytkové stěny s posuvnými dveřmi. Přímo z kuchyně se vstupuje do pracovny, která na sebe později vezme funkci druhého dětského pokoje. V obývacím pokoji se na úrovni nábytkové stěny nachází také vstup do noční části s ložnicí a koupelnou rodičů. Zbrusu nový kabát dostala také střecha garáže, která se pod rukama profesionálů přeměnila v zelenou terasu a vytvořila tak příjemnou oázu klidu poblíž ložnice.

Proměna bytu z pořadu Stavba není sen 2
Foto: Petr Polak photo

Důraz na detail a inteligentní systémy

Hlavní devizou zrekonstruovaného bytu je jeho vzdušnost, prostorová otevřenost, důraz na detail a inteligentní systémy. O vzdušnost celého interiéru se přitom starají zejména chytře integrované úložné prostory, které barevně i materiálově splývají se svým okolím a nenarušují tak čistý a minimalistický styl bydlení. Chytré prvky se objevují napříč jednotlivými místnostmi, přičemž šetří prostor, energii a čas obyvatel bytu. V předsíni se tak nachází velká skříň, v níž jsou důmyslně nainstalované věšáčky. Tuto předsíňovou skříň lze zavřít posuvnými zrcadlovými dveřmi, čímž se opticky zvětší celý prostor předsíně. Důraz na detail a chytrá řešení je kladen rovněž v koupelně s velkým zrcadlem podsvíceným LED svítidly a doplněným o systém anti-páry. Díky inteligentnímu systému se zde podobně jako v dalších místnostech automaticky rozehraje hudba. Zajímavě řešená je také knihovna v obývacím pokoji, jež za posuvnými dveřmi ukrývá pracovní místo. Tyto dveře mohou také uzavřít vstup do dětského pokoje a ložnice. Důmyslnou vychytávkou jsou rovněž šuplíky s elektrickým výsunem mimo jiné zakomponované v kuchyňské lince. O jistou dávku originality není ochuzen ani dětský pokoj skrytý za dveřmi s tabulovou barvou a zkrášlený například skříní se třemi podsvícenými otvory na hračky.

Materiály a barvy v interiéru

Celému interiéru bytu vévodí šedé a modré dýhy. Velkou roli zde hraje černý velkoformátový obklad, který v koupelně doplňují betonové stěrky. Velkoformátový obklad našel využití rovněž na nábytku v obývacím pokoji. O hru stínů v interiéru a zachování genia loci se v obývací zóně postarala přiznaná cihlová stěna natřená na bílo. Velký obdiv si pak mimo jiné zaslouží dřevěná podlaha v ložnici, která přechází až na zeď a na dveře, a to bez narušení plynulosti vzoru. Za pozornost stojí také integrovaná plechová nika v ložnici, nad kterou se spouští dvě umělá svítidla.

Po opravdu precizní rekonstrukci tak vznikl prostorný a vzdušný byt, který je krásný a praktický zároveň. Usnadňuje život svým majitelům a dopřává jim nebývale kouzelné a inteligentní místo pro život.

Foto: Petr Polak photo
Zdroj: Ing. et Ing. arch. Lukáš Janout www.lukasjanout.cz

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Odvážný obývací pokoj s trávou

JEDINEČNÉ ŘEŠENÍ CELÉHO BYTU

Interiér se zaoblenou kuchyní

Rodinná rezidence ze 16.století

PRVOTŘÍDNÍ MATERIÁLY, ŠPIČKOVÝ DESIGN A DOKONALÉ ZPRACOVÁNÍ

Interiér Opava

Sledujte nás

Nejčtenější články

Nový domov v eklektickém stylu s nádechem Skandinávie

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Aranka – romantický minidomek šetrný k přírodě

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Luxusní maringotka

Hmyzí hotel pro užitečné pomocníky

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock