Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Dvojdomek v lese

Dvojdomek v lese

I bydlení na okraji slovenského hlavního města může vypadat příjemně jako na vesnici. Tento dvojdomek stojící na okraji Bratislavy svým obyvatelům nabízí vše potřebné ke komfortnímu bydlení, současně však i blízkost lesa s výhledem na okolní krajinu. Není divu, že se zde majitelům, dvěma kamarádům s jejich rodinami, tolik líbí.

Dům stojící ve svahu

Tento příjemně vypadající dvojdomek se nachází na úpatí Malých Karpat – na rozhraní lesa a osídlené části tohoto města. Jde o místo, kde se prolínají starší chaty s moderními novostavbami. Jednou z těchto do okolí zapadajících novostaveb je i tento dvojdomek nacházející se na pozemku, jenž je ve svahu. K pozemku se můžeme dostat skrze asfaltovou cestu, kde se parkuje přímo před domem. Aby se dosáhlo co nejvyššího splynutí domu s terénem, je spodní podlaží dvojdomu zapuštěno pod úroveň ulice. Proto můžeme z ulice vidět pouze horní podlaží, jež je pokryto sedlovou střechou. K domu patří i obytné podkroví (s pokojem pro hosty), které je prosvětleno pětimetrovými světlíky.

Horní patro slouží k odpočinku, spodní ke společně trávenému času

Soukromí obyvatel je zajištěno nízkým gabionovým plotem oddělujícím dům od ulice. Zahrada pak nijak oddělena není, majitelé tak mohou trávit svůj volný čas spolu. Pod světlíky se nachází dřevěné schodiště spojující vstupní podlaží domu s tím dolním. Horní podlaží domu je určeno zejména k odpočinku všech členů rodiny. Z domu se dostaneme na zahradu s dřevěnou terasou. Část domu, která je orientována do zahrady, nabízí společenské prostory. Zatímco sklep a další obslužné prostory jsou umístěny směrem do ulice.

Dvojdomek v lese

Terasa je spojením obou domů

Obě úrovně domu jsou v zahradě spojeny schodištěm. Zahrada jako taková není nijak přehnaně upravena. Jako dominanta zde slouží velký dub. Fasáda domu je obložena šindeli z kanadského cedru. Díky své textuře pak dům vypadá, jako by měl příjemně vypadající patinu. Mezi další používané materiály patří beton a střešní krytina z plechu.

Interiéru dvojdomu vévodí kombinace bílých stěn a bílého nábytku s dubovými podlahami a obklady. Strop je pak tvořen pohledovým betonem. K doplnění elegantního vzhledu domu pak slouží například skryté zárubně u dveří či dekorace v jemných tónech.

Zdroj: www.architekti.sk

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Vybíráme dlažbu na terasu

Přírodní koupací jezírko – kouzelný biotop bez chemie

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock