Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Rekonstrukce řadového domu s přístavbou

Rekonstrukce řadového domu s přístavbou

Stačí důmyslné řešení a řadový dům může majitelům poskytovat prostorné komfortní bydlení. Řadovka v Anglii má po rekonstrukci místo sklepa kuchyni s jídelnou a proskleným stropem.

Majitel malé řadovky se ve svém domově necítil úplně dobře, ale lokalitu opustit nechtěl. Než ztrácet čas prodejem a hledáním nového bydlení, rozhodl se pro rekonstrukci a rozšíření stávajícího malého domu. Staré anglické domy jsou vzdálené představám o moderním bydlení. Dům byl tmavý, dispozičně nešťastně řešený a o propojení exteriéru s interiérem nemohla být řeč. Celá rekonstrukce byla na klíč: od nápadu, přípravy projektu, až po předání hotové rekonstrukce. Majitel se tak nemusel o nic starat, pouze předal klíče a pak už přišel do hotového.

Proměna malého řadového domu poblíž londýnského nádraží King’s Cross

Proběhla kompletní modernizace domu. Hlavním aspektem je nové industriální schodiště, které je postaveno uprostřed domu, aby se vytvořilo lepší spojení a sounáležitost napříč všemi patry. Cílem bylo navržení nejefektivnějšího využití prostoru, vzhledem k jeho velikosti. Původní poloha schodiště nebyla vůbec dobrá. Přízemí bylo vzhledem k jeho poloze pocitově úplně oddělené od ostatních obytných prostor. Nové schodiště má tenké černé lišty, které ho oddělují, ale zároveň umožňují kontakt mezi ním a interiérem, a to díky prostupu světla. Nově je ve spodním patře kuchyň a jídelna, směřující k zadní zahradě. Prostor v přední části budovy zaujímá koupelna se sprchou a technická místnost.

Rekonstrukce řadového domu s přístavbou

Moderní industriální styl

Styl interiéru ovlivnil lokalitu domu, jenž se nachází v blízkosti nádráží. Proto interiér odráží industriální prvky černě lakované oceli, dřeva a skla. Aby nepůsobil studeně a tvrdě, zjemňuje ho použité dřevo. V industriálním stylu se nese i moderní přístavba s proskleným stropem. Ta navázala na původní tmavý sklep a nyní je z něj nový obytný prostor s dostatkem denního světla a navázaný na venkovní prostory. Při posezení v jídelně se vám otevře výhled na dvorek, který je bohatě osázen a industriální styl je v podobě betonových květináčů.

Zdroj: www.fraherandfindlay.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Studie minimálního interiéru

Kuchyně v šafránově žluté barvě

Předsíň na Praze 9

Interiér Kozlovice

Bílá opět, ale v netradičním pojetí.

Interiér rodinného domu Horoměřice

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Chata pro knihomola uprostřed lesa

Luxusní maringotka

Vybíráme dlažbu na terasu

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock