Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Parádní byt ze staré půdy

Parádní byt ze staré půdy

Když se stavba dostane do rukou šikovného architekta, hned vznikne něco dokonalého. Jinak tomu nebylo ani ve španělské Valencii, kde architekt proměnil starou půdu o velikosti 60 metrů čtverečních v krásné bydlení s otevřenými prostory, kde je jediným soukromým prostorem koupelna. Co v bytě starého mládence najdeme, tedy kromě odhalených cihel a krov?

Byt, který je ušitý na míru svému majitelovi

Dům v centru Valencie, ve kterém se tento byt nachází, byl postaven koncem 19. století a po dlouhá léta byl opuštěný. Když však padl do oka mladému španělskému manažerovi, věděl, že má velký potenciál. Rozhodl se, že si koupí podkrovní byt, kdy ještě před podpisem kupní smlouvy kontaktoval architektonickou kancelář RDDA v čele s Robertem Di Donatem, jehož tvorba se vyznačuje neobvyklými rekonstrukcemi, jež jsou klientům „ušity na míru“.

Najdeme zde odhalené stěny i trámy

Díky rozsáhlé rekonstrukci vznikl byt v hodně osobitém stylu, který se díky tomu nemusí líbit všem. Originalita bytu se vyznačuje skrze surový vzhled zdí, odhalené ocelové trámy a spoustu truhlářských výrobků z kvalitního dubu. Di Donato se rozhodl, že se bude prostor skládat z 3 zón, které na sebe budou pozvolna navazovat.

Parádní byt ze staré půdy

Hned od vstupu se dostaneme do hlavních obytných prostor, kde najdeme umístěnou kuchyňskou linku s prodlouženým barovým pultem, jenž má i funkci jídelního stolu. Odpočinková část s pohovkou a televizí slouží k odpočinku po náročném dni – od ložnice je oddělena posuvnou stěnou z dubového dřeva, která slouží jako optické rozdělení místnosti, ale i jako úložný prostor.

V bytě se majitel může vysprchovat hned ve dvou koupelnách, kdy v jedné najdeme sprchový kout a  ve druhé vanu. Majitelovi otevřenost prostoru vyhovuje, protože bydlí v současné době sám. Ve chvíli, kdy by chtěl založit rodinu, by se přestěhoval a byt začal pronajímat. Co se týče dekorací, na stěně mezi vchodem a kuchyní se nachází dřevěná písmena, která spolu tvoří nápis „Musico“, což znamená poctu španělskému dirigentovi a klavíristovi José Iturbimu, který v domě žil jako dítě. 

Zdroj: rddarchitecture.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Odvážný obývací pokoj s trávou

JEDINEČNÉ ŘEŠENÍ CELÉHO BYTU

Interiér se zaoblenou kuchyní

Rodinná rezidence ze 16.století

PRVOTŘÍDNÍ MATERIÁLY, ŠPIČKOVÝ DESIGN A DOKONALÉ ZPRACOVÁNÍ

Interiér Opava

Sledujte nás

Nejčtenější články

Vyrobte si adventní věnec

Vánoční inspirace a dekorace

Nový domov v eklektickém stylu s nádechem Skandinávie

Aranka – romantický minidomek šetrný k přírodě

Žít v chalupě po celý rok? V této byste chtěli žít taky

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock