Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Komfortní bydlení ze staré stodoly

Komfortní bydlení ze staré stodoly

I staré bydlení může být hezké a funkční, pokud dostane tu správnou péči. Jedním z důkazů, že je toto tvrzení pravdivé, je tento kouzelný dům nacházející se v údolí Val d'Entremont. Dům nejen že vypadá na první pohled jako stodola, původně to i stodola určená k hospodářským účelům byla. Naštěstí si ji vzali do svých rukou šikovní architekti, kteří její interiér proměnili v komfortní bydlení.

Bydlení ve staré stodole

Vznik této stodoly v údolí je datován do druhé poloviny 19. století. Stodola sloužila jako pomyslný vstup do vesnice Praz-fe-fort, jelikož se nacházela přímo na jejím okraji. V současné době ji můžeme najít na otevřeném prostoru, jenž je obklopen horami, protože byla stodola před svojí rekonstrukcí demontována a přesunuta na jiné místo, které je k bydlení přívětivější. O celou rekonstrukci se postaralo architektonické studio Savioz Fabrizzi Architectes, kterým se rekonstrukce tohoto 775 metrů krychlových velkého domu opravdu vydařila.

Zvenku stejná, jako před lety

Architekti zachovali původní vzhled stavby a změnili hlavně interiér domu tak, že dovnitř původní stavby vpasovali novou strukturu. Proto je konstrukce domu ve dvou vrstvách, jež umožnily vytvořit zajímavé dispoziční řešení. Celý interiér slouží jako velký otevřený prostor, který je přímo ideální pro trávení svého volného času s rodinou. V přízemí najdeme obývací pokoj s kuchyní. Jako předěly mezi jednotlivými místnostmi slouží výškové rozdíly jednotlivých částí domu. Za prostory, které poskytují nejvíce soukromí, můžeme považovat ložnici s kanceláří, které se nachází v horní části stodoly. V domě najdeme ještě WC, koupelnu, spíž, terasu a zimní zahradu s dřevníkem.

Komfortní bydlení ze staré stodoly

Dveře místo oken

Každý dům potřebuje dostatečné množství světla proudícího skrze okna. Bohužel, stodola okna neměla. Disponovala pouze dveřmi, kterými se vcházelo na balkon. Architekti to vyřešili tak, že tyto původní otvory zasklili, a díky tomu nemuseli zasahovat do původní stavby s tvorbou nových oken v takové míře, v jaké by to bylo třeba, kdyby nebylo těchto dveří. Okna se nachází tak jako interiér domu v různých úrovních.

Beton a sklo v nezvyklé kombinaci

Všechny základy na původním domě byly z kamene. Aby se neporušil vzhled přírodního bydlení, které zapadá do okolí, byly nové základy vytvořeny pomocí pohledového betonu, který není příliš výrazný a dobře tak zapadá do zbytku domu. Do základů navazuje pás se skly, která domu poskytují ještě více přirozeného denního světla – to i v podzemních prostorech. V interiéru najdeme dubové panely, které jsou zde použity hlavně na stěny. Dřevo najdeme i na nábytku, který je jednoduchý, ale přesto dotváří útulný dojem domu.

Zdroj: sf-ar.ch

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Interiér Opava

Obývací prostor s kuchyňskou linkou

Modern penthouse s nekonečným výhledem

Bílá kuchyně v moderním designu

V hlavní roli kámen

KUCHYNĚ S TAJNOU MÍSTNOSTÍ

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Nový domov v eklektickém stylu s nádechem Skandinávie

Luxusní maringotka

Aranka – romantický minidomek šetrný k přírodě

Žít v chalupě po celý rok? V této byste chtěli žít taky

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock