Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Vila uvnitř i venku v čistém betonu

Vila uvnitř i venku v čistém betonu

Beton v exteriéru, ale i v interiéru. Umíte si to představit? Přesně takto vypadá dům, který stojí v zalesněné rezidenční čtvrti na okraji národního parku Utrechtse Heuvelrug. Jak se architekti poprali s tím, aby dům z betonu nevypadal chladně, ale naopak – bydlení v něm bylo příjemné?

Architekti z Bedaux de Brouwer Architects dostali od majitele jasný požadavek. Měli za úkol navrhnout dům s domácí kanceláří pro majitele domu a jejich děti. Cílem bylo vytvořit prostorný a světlý dům s výhledem na okolní přírodu a samozřejmě i dostatek soukromí.

Pohledový beton v celém domě

Vila je uvnitř i venku plná betonu, což není zrovna běžná konstrukční metoda v Nizozemsku. Z ulice vede cestou podél uzavřené fasády k předním dveřím betonový běžec. V zadní části domu se rozléhá krajina s velkým panoramatickým výhledem.  Vybudováním ložnic, koupelen a kanceláře je dům vyhovující potřebám všech členů rodiny. I vnímání okolní přírody je z každé místnosti tohoto domu odlišné. Z ložnice a koupelny je výhledová výška stejná jako úroveň přízemí (to znamená, že jsou okna ve stejné výšce jako půda venku). Naopak – z obývacího pokoje je výhled na okolní lesy a vřesoviště. Neupravený beton dodává domu čistý vzhled, který kontrastuje s elegancí okenních rámů, žaluzií a interiéru.

Minimalistický interiér

Celý interiér je zařízen poměrně minimalisticky. Není v něm nic navíc, přesto na nás působí útulně a příjemně. V obývacím prostoru na první pohled zaujme velká černá pohovka, kterou ozvláštňují bílé proužky. A není to jediné místo, kam se můžete posadit.  Kuchyně je v kombinaci betonu a teple působícího dřeva něčím, co nás nutí, cítit se v prostoru „jako doma“.

Zdroj: www.bedauxdebrouwer.nl

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Vybíráme dlažbu na terasu

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock