Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Roubenka s moderní přístavbou a bio bazénem

Roubenka s moderní přístavbou a bio bazénem

Na počátku byl dům. Původní roubenka a jedna vize. Vize jak zachovat původní práci předků a standard dnešní doby s dotekem luxusu, soukromí a přírodních materiálů. Místo rekonstrukce roubenky na moderní dům vznikla moderní přístavba, která rezonuje s původním domem. Podívejte se na kouzelné místo, které působí jako ráj na zemi.

PURESLeben je projekt na rekonstrukci deseti prázdninových domů původních roubenek v jižním Štýrsku. Aby si krajina zachovala svůj ráz a neopakovatelný genius loci, byly roubenky zachovány a rekontrukce se nesla v moderních přístavbách, které mají krásnou polohu a nerušené výhledy. Z interiéru i zahrady vás okouzlí výhledy na louky, lesy a vinice uprostřed kopcovité krajiny.

Staré i nové pohromadě

Jde o krásný příklad zvýšení komfortu, ale zachování původního dědictví. Roubenka si zachovala svůj původní vzhled a koncept přístavby se jí nesnaží limitovat. I přes velmi moderní pojetí přístavby zůstal ráz krajiny stejný a majitelům poskytuje nové možnosti. Tradiční uspořádaní roubenky se dvěma místnostmi nevyhovovalo dnešním požadavkům.

Přístavba obohatila dům o obývací pokoj, jídelnu a kuchyň. V ložnici a koupelně byl zachován trámový strop a stěny dostaly nové obložení. Původní pec v ložnici byla s citem zrenovována a krásně ladí s okolím. Aby se v koupelně zabránilo průsaku vody do obvodové stěny roubenky, byly ve sprovém koutě použity velkoplošné skleněné panely. A právě obvodová stěna je výrazným estetický prvkem v nové části přístavby, v obývacím pokoji.

Roubenka s moderní přístavbou a bio bazénem

Malý, ale krásný

I s přístavbou má dům pouhých 65 m2. Jeho menší obytnou plochu dokonale vynahrazuje výhled a venkovní terasa s pergolou, finskou saunou, přírodní biotop bazén a nechybí ani houpací síť pro chvíle relaxu. Zařízení se nese v duchu kombinace starého dřeva, přírodního kamene a skla. Dokonale bylo spojeno původní s novým a moderním. Zadní část kuchyně tvoří kamenné obložení z místního lomu a z kterého byl kdysi postavený vinný sklípek. Samotné vybavení je směs moderního s rustikálním: nábytek je moderního masivu, závěsy z čistého lnu.

Okolí na stejné vlně

V malé přilehlé farmě můžete vyrábět vlastní sýr a slaninu nebo si připravit čerstvý chléb. Vychutnat si nejen regionální pochutiny, ale v nedalekém obchodě si můžete zakoupit místní vína: Pinot Blanc, Muscat, Morillon, Sauvignon Blanc a Zweigelt, stejně jako čistou, přírodní hroznovou a jablečnou šťávu, brandy, olej ze semen a ocet z jablečného moštu.

Zdroj: www.puresleben.at

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Jak oddělit spaní v malé garsonce

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock