Bydlení Přidáno: 29. 7. 2018

Dokonalá kombinace klasických i moderních prvků

Dům o rozloze více než 300 metrů čtverečních prošel celkovou rekonstrukcí. Staré podlahy, omítky, ale i některé stěny byly odstraněny, instalace byla nahrazena. Díky tomu mohl vzniknout tento krásný a nově navržený prostor, jenž poskytuje obyvatelům větší a vzdušnější prostor k bydlení.

Dům o rozloze více než 300 metrů čtverečních prošel celkovou rekonstrukcí. Staré podlahy, omítky, ale i některé stěny byly odstraněny, instalace byla nahrazena. Díky tomu mohl vzniknout tento krásný a nově navržený prostor, jenž poskytuje obyvatelům větší a vzdušnější prostor k bydlení.

Elegantní a vzdušný interiér

Majitelé chtěli vytvořit elegantní interiér, které by však byl především harmonický a funkční. Srdcem domu se stalo zvýšené přízemí s otevřenou obytnou plochou. Samozřejmostí bylo, že se zde bude nacházet obývací pokoj s kuchyňským koutem a jídelnou, navíc ještě s chodbou a přístupem na schodiště. Soukromé království majitele je umístěno v prvním patře. Rozkládají se zde tři ložnice, prostorná koupelna a šatna. V posledním patře je dvoupodlažní pokoj s koupelnou.

Návrh interiéru je kombinací nadčasových klasických prvků s těmi moderními. Klasika je zde zdůrazněna stylovým nábytkem na zakázku. Dále jde i o otvory a frézované čelní plochy, ocel, kované balustrády, ozdobné lišty na stěnách, strop, podlahu a také dřevěné dveře s dekorativními ručníky.

Použité materiály

Při použití materiálů (například dřevo a kámen) architekt vzal v úvahu nejen jejich přirozenou krásu, ale také funkční aspekt. Pracovní deska je vyrobena z Granitu Shivakashi Gold granite, která je odolná proti poškrábání a snadno se čistí. Na podlaze v obývacím pokoji a na terase je dlažba s deskou Ragnio.

Dům o rozloze více než 300 metrů čtverečních prošel celkovou rekonstrukcí. Staré podlahy, omítky, ale i některé stěny byly odstraněny, instalace byla nahrazena. Díky tomu mohl vzniknout tento krásný a nově navržený prostor, jenž poskytuje obyvatelům větší a vzdušnější prostor k bydlení.

Na schodech byl použit odpovídající mramor Marfil Crema. Celý je doplněn tlumenými bílými, šedými a grafitovými stěnami a látkami izolovanými akáciovým dřevem, z něhož byly vyrobeny stůl, zásuvná komora a ostrůvek v kuchyni. Židle a pohovky byly pokryty pěkným a trochu třpytivým potahem, ve vstupní hale a u schodiště byla použita tapeta.

Dům v jemných tónech

V soukromé části interiéru dominují načechrané koberce, čalouněné panely, jemné tapety a příjemné tkaniny. I zde byla použita tlumená paleta barev. Šedá se zde prolíná a bílou a béžovou. Architekt se rozhodl využít neobvyklého dvouúrovňového uspořádání koupelny tím, že navrhne velkou kulatou vanu, která bude zapuštěna v podlaze. Pozoruhodná je i sprcha pro dvě osoby, jež byla navržena podle přání zákazníka. Dekorativní chladič jemně podtrhuje velkoplošnou Striato dlažbu (Impronta), která dává interiéru pocit nezapomenutelné elegance. Projekt Sergei Marty obsadil druhé místo v ateliérech dobrá řešení „Living Well - Nejlepší projekty“ - vydání dolnoslezské.

Zdroj:  msergiej-wnetrza.pl
Další články: