Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Surový beton na jedné straně a teplé dřevo na druhé

Surový beton na jedné straně a teplé dřevo na druhé

Interiér Apartmánu T v Curychu představuje zajímavou hru tepla a chladu. Může za to kombinace surového betonu a teplého dřeva. Na bílém pozadí s šedými a černými akcenty tak vzniká na pohled velice příjemný kontrast.

O výslednou podobu pětipokojového bytu se postaraly designérky Tina Rugelj a Maja Laurence. Byt je velmi prostorný, a tak poskytl mnohem více možností pro splnění přání jeho budoucího obyvatele.

Souhra betonu a dřeva

Vzhledem k tomu, že části budovy byly navrženy v betonu, designérky se rozhodly zachovat její primární vzhled také v centrálním obytném prostoru. Surový beton na jedné straně a teplé dřevo jako protiváha na straně druhé dodávají bytu jedinečný charakter. Definují rovněž linii kontrastů, která se táhne napříč jednotlivými místnostmi.

Surový beton na jedné straně a teplé dřevo na druhé
Foto: Miran Kambič

Společenská zóna domu

Interiér je otevřený a vzdušný. Všechny pokoje jsou vybaveny v podobném stylu. Obývací pokoj je propojený s kuchyní a jídelnou. Také této společenské zóně vládne bílé pozadí osvěžené hřejivými tóny světlého dřeva a šedočernými akcenty. Velkým oknem sem prostupuje dostatek denního světla. V jeho blízkosti vzniklo příjemné posezení. Nechybí tu ani hřejivý krb se zajímavou dřevěnou stěnou. Sedací souprava je modulární a umožňuje sezení ze všech stran. Kuchyně s ostrůvkem je obložena světlým mramorem. Právě kuchyňský ostrůvek hraje v prostoru významnou roli. Vaří se na něm, sedí se vedle něj a na jeho zadní straně se nachází skříňka na víno, které je tak dobře po ruce. Jedinečným kouskem nábytku v této místnosti je také masivní dubový jídelní stůl, který v sobě kombinuje litý beton a teplé dřevo. Tento prvek tak příjemně odkazuje na beton viditelný na stropě.

Přečtěte si také

Komfortní byt v pastelových barvách

Manželský pár si po vylétnutí dětí z hnízda přál rekonstrukci svého bratislavského bytu. S důrazem na vzdušnější bydlení a pastelové barvy záhy vznikl nový prostor pro život, ozvláštněný hravými…

Bydlení jako stvořené k relaxaci

Spací část je zevnitř oddělená od obývacího pokoje, je s ním však spojená po vnějším obvodu. Hlavní ložnice se totiž otevírá na velkou terasu, která je propojená s hlavní terasou. K té je přístup přímo z obývacího pokoje. Terasa zaujímá plochu 50 m2 a představuje opravdovou oázu uprostřed města v horkých dnech. Ložnice je zařízena čistě minimalisticky a navazuje na ni koupelna obdobného rázu. Ozdobou tohoto prostoru je velké okno stíněné elegantními závěsy, moderní obraz a designový lustr. Skutečnou potěchou pro oko jsou pak dva dětské pokoje, ve kterých se fantazií opravdu nešetřilo.

Byt v Curychu tak dokazuje, že kombinace surového betonu a dřeva může být opravdu přitažlivá, o to více, pokud se osvěží příjemnou paletou barev a designových prvků. Právem tak tento byt získal cenu Big SEE Interior Award 2020.

Foto: Miran Kambič
Zdroj: www.tinarugelj.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

V hlavní roli kámen

KUCHYNĚ S TAJNOU MÍSTNOSTÍ

Studie minimálního interiéru

Kuchyně v šafránově žluté barvě

Předsíň na Praze 9

Interiér Kozlovice

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Luxusní maringotka

Vybíráme dlažbu na terasu

Zdařilá rekonstrukce Ačkové chaty

Přírodní koupací jezírko – kouzelný biotop bez chemie

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock