Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Rekonstrukce starého klasického vídeňského bytu

Tento byt nacházející se v rakouském hlavním městě nebyl poctěn jen obyčejnou rekonstrukcí. Architekti při jeho zařizování brali do úvahy udržitelnost použitého designu tak, aby byt nevyšel z módy stejně rychle, jako se mění trendy. Chtěli vytvořit něco, co bude krásné i po delším čase. Co myslíte, povedlo se jim to?

Tento byt nacházející se v rakouském hlavním městě nebyl poctěn jen obyčejnou rekonstrukcí. Architekti při jeho zařizování brali do úvahy udržitelnost použitého designu tak, aby byt nevyšel z módy stejně rychle, jako se mění trendy. Chtěli vytvořit něco, co bude krásné i po delším čase. Co myslíte, povedlo se jim to?

Hlavním cílem rekonstrukce bylo vytvořit takové bydlení, které dokáže sjednotit vkus majitele, nároky současné společnosti na kvalitu bydlení s designem, který nevyjde z módy jen tak. To dalo vzniku harmonického domova, na nějž je radost se podívat.

Bydlení jako odkaz k udržitelnosti

Celá rekonstrukce započala renovací zastaralé technické infrastruktury. Vyměnilo se vytápění, elektroinstalace a změnil se půdorys bytu. Ten počítá s otevřenou kuchyní, větší koupelnou a dětským pokojem, jenž se nachází na místě bývalé kuchyně. Při rekonstrukci byly použity starší kusy nábytku jako odkaz k udržitelnému způsobu života. Architekti se vyhýbali použití přehnaně moderních prvků, které by během velmi krátké doby vyšly z trendů.

Téměř všechen nábytek byl zakoupen na internetových stránkách s použitým nábytkem, kde se architektům povedlo sehnat kvalitní a esteticky hezké kousky, navíc za minimální náklady. Všechno, co se v interiéru nachází, architekti konzultovali s majitelem bytu. Jen tak mohli docílit toho, aby tento interiér kopíroval osobnost a vkus majitele.

Tento byt nacházející se v rakouském hlavním městě nebyl poctěn jen obyčejnou rekonstrukcí. Architekti při jeho zařizování brali do úvahy udržitelnost použitého designu tak, aby byt nevyšel z módy stejně rychle, jako se mění trendy. Chtěli vytvořit něco, co bude krásné i po delším čase. Co myslíte, povedlo se jim to?

V bytě se nachází spousta starších kousků nábytku, které prošly renovací

Dlaždice, jež se nacházely v předsíni, koupelně a na toaletě, byly opatrně odstraněny z původních betonových povrchů, vyčištěny a znovu použity. Starší okna a dveře byly zachovány, jen prošly obnovou, stejně jako původní parkety. Kuchyňský ostrůvek pak byl vyroben na zakázku.

Barevné schéma tohoto interiéru si zakládá zejména na použití bílé barvy na stěnách – s šedou barvou použitou u nábytku či na čalounění u pohovek. Za pohled jistě stojí i romanticky působící osvětlení nad jídelním stolem, ale i kuchyňským ostrůvkem. Celý interiér je zařízen velmi střídmě, o oživení se starají zejména barevné dekorace.

Zdroj: www.destilat.at

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Studentský pokoj

Horská chata v Alpách

RD Uhříněves

Apartmán Peacock

Rekonstrukce půdy.

Městský byt na břehu Vltavy

Sledujte nás

Nejčtenější články

Montovaný dům postavili za pouhých 10 dní

Unikátní přestavba venkovské stodoly

Chaloupka, která klame vzhledem, neuvěříte, že jde o novostavbu!

Proměna starého mlýna, který posledních dvanáct let chátral

Dům plný překvapení zrekonstruovaný od základů

Neobvyklý dům pro babičku

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock