Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Byt s nábytkem IKEA a černou cihlovou zdí

Levně a vkusně. Takový byl požadavek na rekonstrukci bytu, který být kompletně změněn. Příčky musely být zbourány, původní dispozice nevyhovovala a pod sádrokartonem čekaly klenuté stropy na znovuodhalení. Černé a bílé cihlové zdi parádně ladí s nábytkem z IKEA.

Levně a vkusně. Takový byl požadavek na rekonstrukci bytu, který být kompletně změněn. Příčky musely být zbourány, původní dispozice nevyhovovala a pod sádrokartonem čekaly klenuté stropy na znovuodhalení. Černé a bílé cihlové zdi parádně ladí s nábytkem z IKEA.

Dům se nachází v Petrohradě, 5 minut chůze od letní zahrady. Budova je zděná, postavená v letech 1843-1847. V domě byly prostorné byty pro soudní zaměstnance, ale v sovětských dobách se v domě objevil nový bytový systém a plocha areálu byla skromnější. Mimochodem, nádvoří domu je známé jako „mozaikové nádvoří“, nachází se zde Malá akademie umění. Majitel bytu je podnikatel, který požádal designery, aby mu navrhli a vybavili byt, který bude posléze určen k pronájmu.

Před opravou byl byt dvoupokojový a velmi špatně dispozičně řešený: ​​kuchyň, dva úzké neprůchozí pokoje, malá koupelna a obrovská nefunkční chodba. Kuchyň a pokoje měly jedno okno, strop v nich byl klenutý. A v chodbě a koupelně byl klenutý strop obložen sádrokartonovými konstrukcemi a snížen na úroveň 2,5 metru. Vzhledem k velkému počtu příček a dveří byl byt nepříjemný, neměl celý obývací pokoj ani pořádnou ložnici. Všechny pokoje vypadaly jako dlouhé nudle.

Levně a vkusně. Takový byl požadavek na rekonstrukci bytu, který být kompletně změněn. Příčky musely být zbourány, původní dispozice nevyhovovala a pod sádrokartonem čekaly klenuté stropy na znovuodhalení. Černé a bílé cihlové zdi parádně ladí s nábytkem z IKEA.

Multifunkční skříň

Při opravě byly všechny příčky zbourány. Výsledkem byla pouze jedna nosná zeď, dvě místnosti a chodba kombinovaná do jednoho prostoru. Bylo důležité, aby chodba byla vizuálně oddělena od obytných prostor, ale ani neměla být zcela oddělena příčkou - narušilo by to vizuální integritu oblouku. Tento problém jsme vyřešili navržením multifunkční skříně vysoké 2,5 metru. Jedna ze stran přiléhá k opěrné zdi. Všechny ostatní strany směřují do různých částí místnosti a plní úkoly, které jim odpovídají, a to: na straně chodby je vestavěna velká skříň, v kuchyni je lednice, na straně obývacího pokoje je TV. Na místě bývalé kuchyně je nyní ložnice, u okna byl zařízen pracovní kout. Koupelna zůstala na svém původním místě, ale byla rozšířena do oblasti bývalé chodby. Kuchyň byla přesunuta také na chodbu.

Přečtěte si také

Něžné bydlení v pastelových barvách

Pastelové barvy si s interiérem dokážou velice hezky pohrát. S kombinací těch správných odstínů a materiálů dokáže vzniknout okouzlující domov. Jako příklad poslouží ten ve městě Saint-Petersburg, o…

Lišty být nemusí

V chodbě, kuchyni, obývacím pokoji a ložnici bylo zdivo na stropech a zdech očištěno od omítky, opatřeno základním nátěrem a natřeno omyvatelnou barvou. Tam, kde nebylo možné použít skutečnou cihlovou zeď, použili návrháři cihlu dekorativní, která pravou cihlu velmi věrně napodobuje. V obytných místnostech je podlaha z dubu pokrytá olejem. Soklové lišty byly zcela odstraněny, bez nich interiér vypadá modernější. Navíc je velmi problematické zajistit správné připojení soklu k nerovnému povrchu cihlové zdi. Mezera vyžadovaná technologií mezi parketami a stěnou byla vyplněna kapalinovou zátkou: neliší se tónem od parketové desky a její pružnost umožňuje parketám dýchat.

Levně a vkusně. Takový byl požadavek na rekonstrukci bytu, který být kompletně změněn. Příčky musely být zbourány, původní dispozice nevyhovovala a pod sádrokartonem čekaly klenuté stropy na znovuodhalení. Černé a bílé cihlové zdi parádně ladí s nábytkem z IKEA.

Skrytá toaleta

Výklenek s regály, parapety a pracovní deska v ložnici byly vyrobeny z překližky o tloušťce 35 mm a jsou natřené tmavě šedou barvou. Koupelna je čtvercová, ve středu je přepážka oddělující prostor s umyvadlem a toaletou od sprchy. Sprchový kout byl vyroben bez dveří a bez vaničky: v podlaze je upraven svah a je zabudována skrytá lávka pro vypouštění vody. Po demontáži zůstal v koupelně poměrně hluboký výklenek ze starého otvoru. Toto prohloubení umožnilo skrýt toaletu ve zdi a vytvořit výklenek pro kotel, filtry, měřič a kolektor. Podlaha a stěny koupelny jsou obloženy černým břidlicovým porcelánem. Cihlová klenba je řešena stejným způsobem jako v celém bytě: je vyčištěna, pokryta ochrannou vrstvou a natřena omyvatelným nátěrem.

V chodbě ve výklenku je velká skříň se třemi dveřmi. Uvnitř jsou úložné prostory pro sezónní oblečení, obuv, vysavač a žehlící prkno. V kuchyni jsou hlavní úložné prostory umístěny v horních policích. V obývacím pokoji je výklenek přizpůsobený pro regály. Většina nábytku a osvětlení byla zakoupena v IKEA. To zajistilo jednotný styl v celém bytě a přesně takový, jaký si majitel přál.

Zdroj: www.bobo-space.ru

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Redesign ložnice

Divoká zahrada víkendového domu

DVĚ LINIE. JEDNA KUCHYNĚ. NULA PŘEKÁŽEK.

Patrová dřevostavba Easy 99

Apartmány v Janských Lázních

Malá kuchyň s maximálně využitým prost

Sledujte nás

Nejčtenější články

Citáty v interiéru osvěží vaše bydlení

Chaloupka, která klame vzhledem, neuvěříte, že jde o novostavbu!

Aranka – romantický minidomek šetrný k přírodě

Fantastický srub na jedinečném místě

Naprosto okouzlující chata v přírodě

Chata z kontejneru připomíná moderní dřevostavbu

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock