Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Bydlení v pražské Michli

Bydlení v pražské Michli

Byt nacházející se v pražské Michli, jenž byl součástí developerského projektu, se měl stát dočasným bydlením pro mladý pár, který zde chtěl bydlet do doby, než se rozhodne založit rodinu. Právě proto architekti místo dětského pokoje vytvořili pásnkou pracovnu. A tak vzniklo příjemné bydlení plné nadčasových kousků a barev, které si pár oblíbil natolik, že pravděpodobně další stěhování nebude potřeba.

Příjemná atmosféra díky kombinaci barev se dřevem

Celý interiér bytu je laděn do tmavších barev; jak si můžeme všimnout, prim zde hraje zejména kombinace šedé a černé barvy, které tvoří dokonalý kontrast ke dřevěné podlaze a nábytku. Byt ze dvou stran lemuje velká krytá terasa plná zeleně, kdy na terasu můžeme vstoupit ze všech pokojů v bytě.

Jako doplňkové stínění celého bytu architekt použil dřevěný pojízdný lamelový rošt. Záměrem architektů studia DesignPro bylo maximální propojení interiéru s exteriérem. Proto na exteriérové rošty v interiéru navazují dubové obklady ve všech místnostech, aby se oba prostory spojily co nejvíce. V pánské pracovně byl obklad namořen na černo, aby se zde zachovala atmosféra pánského ducha. Jako doplňková barva byla zvolená tmavě zelená.

Bydlení v pražské Michli

Originální nábytek

Za originální kus nábytku tohoto bytu můžeme s jistotou považovat dvojici konferenčních stolků stojících v obývacím pokoji, kdy klienti vyslovili přání po něčem, co bude mít příběh. Proto se architekti rozhodli navštívit několik kamenictví, kde najdou kámen zapadající do konceptu celého interiéru. Naopak pracovní stůl v pracovně měl být dle klienta z masivu, přičemž měl působit lehce a vzdušně. Stůl je vykonzolovaný ze stěny a má pouze jednu nohu, kdy jsou hrany stolu zkosené, tak jako je tomu u jídelního stolu. Úložné prostory pracovny byly vyřešeny systémem polic kopírujících tvar stolu.

Důmyslně skryté úložné prostory

V kuchyni byla navržena pracovní deska ve větší hloubce, aby za skříňkami vznikl prostor vhodný pro vedení nových instalací bez potřeby zasekávání nových rozvodů. Na pracovní ploše se nachází dřevěný truhlík, ve kterém jsou ukryty elektrické zásuvky a prostor pro umístění kořenek či bylinek. Chytré úložné prostory jsou i v chodbě, kde jsou skříně skryté v nice.

Poté, co majitelé byt viděli, se rozhodli, že se v budoucnu nejspíš stěhovat nebudou a z pracovny časem vytvoří dětský pokoj.

Zdroj: www.designpro.cz

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Odvážný obývací pokoj s trávou

JEDINEČNÉ ŘEŠENÍ CELÉHO BYTU

Interiér se zaoblenou kuchyní

Rodinná rezidence ze 16.století

PRVOTŘÍDNÍ MATERIÁLY, ŠPIČKOVÝ DESIGN A DOKONALÉ ZPRACOVÁNÍ

Interiér Opava

Sledujte nás

Nejčtenější články

Nový domov v eklektickém stylu s nádechem Skandinávie

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Aranka – romantický minidomek šetrný k přírodě

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Luxusní maringotka

Hmyzí hotel pro užitečné pomocníky

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock