Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Srub v provensálském stylu? I to je možné

Srub v provensálském stylu? I to je možné

Srubové domy se v posledních letech těší stále větší oblibě, a to nejen jako víkendové chaty, ale jako plnohodnotné obydlí, které je navíc i ekologicky přátelské, což je v této době určitě něco k zamyšlení. Nyní se spolu podíváme na jeden takovýto srub, který je v romanticky vypadajícím provensálském stylu.

Jak vypadá celá konstrukce?

Sruby jsou dřevěné stavby, které jsou budované z vodorovně kladených trámů, které jsou v rozích navzájem překříženy. Výhodou těchto dřevěných staveb je jistě poměrně výhodná cena za materiál, dobré tepelně-izolační vlastnosti, ale také rychlá stavba. Tyto domy se dřívě stavěly hlavně v okolí jehličnatých lesů, nyní je však můžeme vidět naprosto kdekoliv.

Díky povaze materiálu, který je přírodní, jde o eko-friendly stavby, které jsou vhodné pro ekologicky žijící jedince. V některých ohledech jsou srubové domy lepší než zděné, navíc se jim díky moderním technologiím dnešní doby plně vyrovnají. Tvůrcem celého interiéru je slovenská interiérová designérka Odette Kmeť Fedorová, která tvoří pod značkou Odette Design studio. Její tvorba na tomto srubu se zaměřuje na romanticky vypadající provensálský styl. Celý srub je velmi prostorný, protože je stavěn na patro. Okolo se nachází velká zahrada a příroda, což umožňuje skvělou šanci k odpočinku a soukromí, což je jeden z hlavních důvodů, proč se lidé v dnešní době opět vrací do přírody.

Srub v provensálském stylu? I to je možné
Foto: Odeta Kmeť Fedorová

Interiér srubu

Ačkoliv je celý drub ze dřeva, je takový i nábytek, který sem díky tomu skvěle zapadá. Najdeme zde dřevo v mnoha barvách i podobách - stolky, židle, část sedačky i rámy u zrcadel. Jedinečnost interiéru zajišťují důmyslné dekorace, jako je například stropní osvětlení, které visí nad jídelním stolem, zajímavě zdobená zrcadla a textilie, kterých je v celém srubu požehnaně. Najdeme zde spousty polštářů, přehozů, dek a dalších věcí. Ale jak je všeobecně znémo - textilie dotváří kouzlo domova a k provensálskému stylu neodmyslitelně patří. Povšimnout si musíte i velkých kachlových kamen zelené barvy, které upoutají pozornost na první pohled, navíc díky teplu si je zamilujete. Mě samotnou velmi zaujala koupelna s modrými obklady a vanou na nožičkách, která je romanticky vypadající sama o sobě. A když se k ní postaví i podobné umyvadlo, nedá se nic zkazit. Ačkoliv jde o srub, interiér je opravdu velký, tudíž vhodný k běžnému bydlení. V ložnici si povšimněte nočních stolků, které jsou obloženy klacíky. Dřevo je zde všude, kam se podíváte. A vypadá to opravdu dobře!

Foto: Odeta Kmeť Fedorová
Zdroj: www.odettestudio.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Vybíráme dlažbu na terasu

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock