Vaříme Přidáno: 10. 2. 2018

Palačinkový dort s bezinkovým krémem

Každý z nás si čas od času zaslouží sladkou tečku v podobě dobrého zákusku. A proč ne ve formě palačinkového dortu, který bude nejen lehký na přípravu, ale také značně chutný. Navíc jde udělat v několika velikostech i příchutích. Pojďte si tuto pochoutku udělat s námi.

Každý z nás si čas od času zaslouží sladkou tečku v podobě dobrého zákusku. A proč ne ve formě palačinkového dortu, který bude nejen lehký na přípravu, ale také značně chutný. Navíc jde udělat v několika velikostech i příchutích. Pojďte si tuto pochoutku udělat s námi.

Jelikož jsou chutě každého z nás odlišné, stejně rozdílné může být i složení našeho dortu. Proto si můžete jako první vytvořit klasické palačinky (libovolné velikost) spolu s bezinkovým krémem a rybízovým želé. Mlsné jazýčky si mohou příchutě obměnit..

Rybízové želé na ozdobení dortu

Suroviny na želé:

  • 400 gramů rybízu
  • 100 gramů cukru
  • 14 gramů želatiny v plátcích

Postup přípravy:

Želatinu si namočíme do studené vody a necháme ji nabobtnat. V menším hrnci si rozvaříme námi vybrané ovoce a povaříme asi na 5 minut. Ovoce propasírujeme a opět zahřejeme. Přidáme želatinu a necháme vychladnout. Až želé ztuhne, můžeme jej nakrájet na kousíčky a dort s nimi zdobit.

Každý z nás si čas od času zaslouží sladkou tečku v podobě dobrého zákusku. A proč ne ve formě palačinkového dortu, který bude nejen lehký na přípravu, ale také značně chutný. Navíc jde udělat v několika velikostech i příchutích. Pojďte si tuto pochoutku udělat s námi.

Palačinky

Suroviny na palačinky:

  • 320 gramů hladké mouky
  • 6 vajíček
  • 340 mililitrů plnotučného mléka
  • 320 mililitrů perlivé (sycené) vody
  • 80 gramů rozpuštěného, ale ne horkého másla
  • Máslo či olej na smažení

Postup přípravy:

Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme i další suroviny a mícháme do doby, kdy bude těsto bez hrudek. Poté jej necháme odstát alespoň půl hodiny. Na vyhřátou a vytřenou pánev nalijeme požadované množství těsta a smažíme z obou stran dozlatova. Z této dávky těsta vyjde 22 průměrně velkých palačinek.

Bezinkový krém

Suroviny na  krém:

  • 500 gramů mascarpone
  • 400 gramů smetany ke šlehání
  • 4 lžíce bezinkového sirupu

Postup přípravy:

Jako první si vyšleháme mascarpone spolu se smetanou při postupném zvyšování otáček na šlehači. Krém by měl mít hustší konzistenci, ale zároveň jej nesmíme přešlehat. Dvě až tři minuty budou bohatě stačit. Ke konci vmícháme bezinkový sirup, který krému vdechne nasládlou a jemnou chuť.

Konečná příprava

Na talíř položíme palačinku, potřeme krémem, přidáme želé a klademe další vrstvu stejným způsobem. Děláme to do té doby, než budeme mít dort tak velký, jak si přejeme. Ke konci můžeme posypat ovocem.

Každý z nás si čas od času zaslouží sladkou tečku v podobě dobrého zákusku. A proč ne ve formě palačinkového dortu, který bude nejen lehký na přípravu, ale také značně chutný. Navíc jde udělat v několika velikostech i příchutích. Pojďte si tuto pochoutku udělat s námi.
Zdroj:  laskominyodmaryny.cz
Další články: