Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Domácí povidla bez připálených hrnců

Domácí povidla bez připálených hrnců

V srpnu a září dozrávají švestky. Máte jich plné koše a pálenky už máte dost? Udělejte si poctivá domácí povidla. Má babička je vždy dělávala v troubě. Dva dny jsme pak drhli pekáč. Nikdy jsem neměla ráda tu dužinu, která v nich zůstávala a povidla neměla jednotnou konzistenci. Tento recept ale takový není. Povidla budou jemná, výborná a téměř bez práce. Vyzkoušejte je a uvidíte jakou z nich sami budete mít radost.

Hlavně nemíchat

Nemějte strach, recept je jednoduchý. Tato švestková povidla se nemíchají a zvládne je opravdu každý. Budete vědět co jíte, žádná éčka nebo umělé konzervanty. Dejte domácím povidlům šanci a uvidíte, že se budete oblizovat až za ušima. Každý koláč nebo buchta pak bude výjimečným zážitkem, který si budou všichni vaši známí a rodina pochvalovat.

Jednoduché pravidlo, aby se vám to povedlo zní ,,hlavně nemíchat". Odolejte pokušení otevřít poklici a opravdu nemíchejte, jinak vám pára z hrnce uteče a vše se spálí. Klidně vařte najednou ze dvou nebo tří dávek. Záleží na tom jak velké máte hrnce a kolik se vám do nich švestek vejde. Nejlepší je zvolit hrnec se sendvičovým, nebo velmi tlustým dnem a samozřejmě s poklicí.

Ingredience

1 kg měkkých švestek

167 g cukru

42 ml octa

skořice

rum

 

Postup

Připravte si den předem švestky. Očistěte je a vypeckujte. Měly by být opravdu měkké. Tuhé švestky by vám mohly vytvořit víc kyselou chuť povidel. Vypeckované švestky dejte do hrnce s hrubým dnem, ve kterém je později budete vařit. Prosypte švestky cukrem a zalijte octem, nemíchejte! Do druhého dne nechte odležet přikryté poklicí. Švestky pustí díky cukru a octu šťávu. Další den postavte hrnec na plotnu, přikryjte poklicí a ze začátku vařte hodinu prudším varem a poté teplotu snižte na minimum a vařte pomalým varem 5 hodin. Po celou dobu opravdu nemíchejte, ani nezvedejte poklici. Nakonec uvařená povidla rozmixujte ponorným mixérem a přisypte podle chuti skořici a pár kapek rumu. Množství rumu a skořice je na každém jak má rád. Ještě horká povidla naplňte do sklenic, uzavřete víčkem a obraťte dnem vzhůru. Hotová povidla můžete přidávat do pečení, vaření, nebo si je jen tak namazat na chleba s máslem. 

Štítky: recepty

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rezidence Rašínova

Garsonka v Brně

Swárák

Vizualizace bytu v Ostravě

Vizualizace kuchyně s obývacím pokojem

Vizualizace krásně otevřeného prostoru

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Rady do malé zahrady

Báječný a snadný cuketový perník

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock