Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Báječný a snadný cuketový perník

Čas cuket je tu! A pokud si pěstujete vlastní, tak se lehce může stát, že za chvíli nevíte na jaký způsob je připravit. My sázíme na úžasný cuketový perník.

Čas cuket je tu! A pokud si pěstujete vlastní, tak se lehce může stát, že za chvíli nevíte na jaký způsob je připravit. My sázíme na úžasný cuketový perník.

Co s cuketami? Můžete péct cuketové placky, cuketovou nádivku, smažit, nakládat. Ale zkoušeli jste už zdravý moučník v cuketové verzi? Cuketový perník je nejen vláčný a lahodný, ale i zdravý pro náš organismus. Cuketa obsahuje velké množství minerálů a vitamínů, které prospívají zraku, posilují mozek, svaly a srdce, snižují stres a pomáhají při cukrovce. Ideální kombinace zdravého životního stylu a mlsání!

Recept na cuketový perník:

  • 700 g nastrouhané cukety
  • 390 g polohrubé mouky
  • 220 g krupicového cukru
  • 180 ml rostlinného oleje
  • 3 vejce
  • 1 lžička jedlé sody
  • 12 g kypřícího prášku
  • 3 lžíce kakaa
  • 2 lžičky koření do perníku
  • špetka soli 
Čas cuket je tu! A pokud si pěstujete vlastní, tak se lehce může stát, že za chvíli nevíte na jaký způsob je připravit. My sázíme na úžasný cuketový perník.

Postup:

Troubu si předehřejte na 170°C.
Do mísy dejte nastrouhanou cuketu, vajíčka, olej a dobře promíchejte.
V druhé míse smíchejte všechny sypké suroviny: hladkou mouku, cukr, sodu, kypřící prášek, kakao, perníkové koření a sůl. 
Sypkou směs vmíchejte do mísy s cuketou a důkladně vše promíchejte, aby se všechny suroviny hezky propojily.
Vzniklé táhlé těsto rozprostřete na plech, vyložený pečícím papírem, vymazaný olejem a vysypaný moukou.
Pečte 20-25 minut. Poté vyzkoušejte špejlí, jestli se těsto nelepí, je perník upečený a můžete ho vyndat z trouby.

Po vychladnutí polejte perník rozpuštěnou čokoládou s trochou mléka.

Tip Bydlo:

Cuketový perník můžete obměňovat podle libosti. Přidat do něj drobné ovoce, kokos, rozinky, ořechy. Po upečení ho můžete rozříznout a namazat rybízovou marmeládou.

Štítky: recepty
Zdroj: inspirace a foto www.wevush.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Byt pro milovníka techna

Netradiční kuchyň

Moderní bydlení s industriálním nádechem

Pokojíček pro milovníka aut

Rekonstrukce bytu Brno Bohunice

Interiér domu, kde vás vítá slunce

Sledujte nás

Nejčtenější články

Montovaný dům postavili za pouhých 10 dní

Unikátní přestavba venkovské stodoly

Chaloupka, která klame vzhledem, neuvěříte, že jde o novostavbu!

Proměna starého mlýna, který posledních dvanáct let chátral

Originální dům na svažitém pozemku

Dům plný překvapení zrekonstruovaný od základů

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock