Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Tygří dort s čokoládou

Tygří dort s čokoládou

A máme tu sezónu třešní a jahod a pro ně je tento vynikající tygří čokoládový dort jako dělaný. Získá si i vás tahle dobrota v americkém stylu svou lahodnou chutí?

Doba přípravy:

2 hodiny a 40 minut

Na těsto budeme potřebovat:

200 g másla pokojové teploty
200 g cukru
3 vejce
2 lžičky prášku na pečení
300 g hladké mouky
2 lžíce strouhané pomerančové kůry
1 lžíce pomerančového džusu
3 lžíce kakaa
zhruba  ¾ dl pomerančového džusu

Krém:

100 g mléčné čokolády
50 g hořké čokolády
225 g másla pokojové teploty
1 žloutek
50 g moučkového cukru
1,5 dl smetany

Na ozdobení:

třešně, jahody nebo maliny a jedlé květiny

Postup přípravy:

Nejprve ušleháme změklé máslo s cukrem do hladké pěny. Postupně zašleháme do pěny vejce. Hladkou mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva a opatrně vmícháme do pěny, abychom získali těsto na korpus.
 
Z těsta oddělíme dvě třetiny, do kterých vmícháme kakao. Zbylé těsto smícháme se strouhanou pomerančovou kůrou a džusem. Trochu džusu si ještě schováme na pozdější namáčení korpusu.
 
Do dortové formy vedle sebe lžící klademe tmavé těsto střídavě se světlým tak, aby se po upečení vytvořila v korpusu mozaika. Takto na sebe vrstvíme tmavé a světlé těsto, aby na světlé části byla tmavá a naopak.
 
Pečeme v troubě na 175 stupňů asi 50 minut, záleží na výkonu trouby. Necháme vychladnout a poté vyklopíme z formy. Upečený a vychladlý korpus rozkrojíme podélně na dvě části a lehce namočíme pomerančovou šťávou.
 
Mezitím, co se pekl korpus, si připravíme krém. Necháme ve vodní lázni roztavit mléčnou a hořkou čokoládu. Vyšleháme máslo se žloutkem do pěny a při nízké rychlosti šlehání přisypáváme moučkový cukr. Přidáme smetanu a šleháme asi 3 minuty, dokud směs nezhoustne. Nakonec přidáme vychladlou čokoládu. Pokud je krém příliš řídký, uložíme ho na chvíli do ledničky, dokud nezíská konzistenci vhodnou k roztírání.
 
Rozpůlený korpus potřeme krémem a slepíme, potřeme i po stranách a necháme vychladnout v lednici nejméně hodinu.
 
Na závěr ozdobíme dort čerstvými třešněmi či jahodami a jedlými květy, pokud jsme je dříve nesnědli...

Štítky: recepty
Zdroj: meillakotona.fi

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Studie minimálního interiéru

Modulový dům pro maminku

Kuchyně v šafránově žluté barvě

Předsíň na Praze 9

Rodinný dům Brno

Interiér Kozlovice

Sledujte nás

Nejčtenější články

Přineste si jaro domů

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Rekonstrukce domu pro mladou rodinu

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Vybíráme dlažbu na terasu

Malebná chaloupka pod Krakonošovem

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock