Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Je libo jeden extra burger?

Málokdo dokáže odolat poctivě připravenému hamburgeru z kvalitního hovězího masa. Snadno ho připravíte pro své přátele během grilování, nebo jako pravé chlapské občerstvení k nějakému důležitému sportovnímu klání. Co do takového pořádného hambáče vlastně patří?

Málokdo dokáže odolat poctivě připravenému hamburgeru z kvalitního hovězího masa. Snadno ho připravíte pro své přátele během grilování, nebo jako pravé chlapské občerstvení k nějakému důležitému sportovnímu klání. Co do takového pořádného hambáče vlastně patří?

Ingredience

BBQ omáčka:

1 lžíce kečupu

1 lžíce medu

1 lžička drceného česneku

špetka bílého pepře

2 čajové lžičky sezamového oleje

1/2 lžičky sojové omáčky

1 lžička rýžového octa

špetka soli

Do housky dáte:

1/2 římského salátu

1 rajče

½ červené cibule

1 lžíce medu

0,25 kg mletého hovězího masa ( na 2 burgery)

2 sezamové housky

2 plátky sýru čedar

1 nakládaná okurká

mořská sůl

čerstvě mletý černý pepř

rostlinný olej

Postup:

Nejdříve si připravte omáčku tak, že jednoduše důkladně smícháte všechny vypsané ingredience dohromady. Mleté maso opepřete a osolte, udělejte z něj karbanátky. Na rozpálený gril, nebo pánev s rostlinným olejem dejte smažit karbanátky z obou stran. Podle toho, jak máte rádi hamburger propečený, tak dlouho smažte. Těsně před koncem smažení nalijte na horní stranu karbanátku připravenou BBQ omáčku a přikryjte ji plátkem čedaru. Počkejte až se sýr lehce roztaví. Až karbanátky vyjmete, dejte na rozpálenou pánev zkaramelizovat nakrájené proužky cibule spolu se lžící medu. Housky na hamburger dejte rozpéct do vyhřáté trouby, nebo jestli jste se rozhodli připravovat maso na grilu, tak je opečte tam. Dolní část rozpečených housek můžete ještě zlehka potřít BBQ omáčkou, pak vložte karbanátek a na něj na plátky nakrájenou nakládanou okurku, spolu s proužky cibule. Doplňte o listy římského salátu, plátky rajčat a přiklopte vrchní polovinou housky.  

Štítky: recepty
Sýr nechejte na mase rozpustit.
Sýr nechejte na mase rozpustit.
Burgery propíchejte špejlí, aby lépe drželi.
Burgery propíchejte špejlí, aby lépe drželi.
Hodí se k nim opečené brambory, nebo klasické hranolky.
Hodí se k nim opečené brambory, nebo klasické hranolky.
Zdroj: www.honestlyyum.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Divoká zahrada víkendového domu

DVĚ LINIE. JEDNA KUCHYNĚ. NULA PŘEKÁŽEK.

Patrová dřevostavba Easy 99

Apartmány v Janských Lázních

Malá kuchyň s maximálně využitým prost

Obývací pokoj pro umělkyni a milovnici čtení.

Sledujte nás

Nejčtenější články

Chaloupka, která klame vzhledem, neuvěříte, že jde o novostavbu!

Aranka – romantický minidomek šetrný k přírodě

Fantastický srub na jedinečném místě

Moderní prefabrikovaná dřevostavba smontovaná na místě

Chata z kontejneru připomíná moderní dřevostavbu

Atypický dům v objetí přírody

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock