Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Trhací chléb s rozpečeným sýrem a jarní cibulkou

Tento recept je voňavý, křupavý a jednoduchý.
Tento recept je voňavý, křupavý a jednoduchý.

Existují recepty, které jsou nejen výborné, ale také neuvěřitelně jednoduché. A tento je jedním z nich. Kdo by odolal křupavému, teplému chlebu s roztopeným sýrem, vonícímu jarní cibulkou? Věříme, že nikdo! Navíc jeho způsob podávání je přímo geniální, stačí si kousek utrhnout – žádné špinavé nádobí a příbory, máte vyhráno.

Postup je tak jednoduchý, že ho zvládne každý. Je to rychlovka, kterou máte za pár minut hotovou.

Ingredience:

100 g vyzrálého čedaru

100 g mozzarely

4-5 nakrájených jarních cibulek

70 g rozpuštěného másla

2 lžíce semínek (lněných a sezamových) - není nutné

1 menší chleba – ideální je malá Šumava (stačí asi pro 5 lidí, pokud máte větší společnost, sáhněte rovnou po velkém bochníku a přiměřeně zvyšte i množství ostatních ingredience

alobal

 

Postup:

1. Čedar a mozzarelu nakrájejte na plátky.

2 Do bochníku chleba udělejte hluboké zářezy ve tvaru mřížky, ale dávejte pozor, aby nůž neprošel skrz. Do zářezů natlačte plátky sýra.

Existují recepty, které jsou nejen výborné, ale také neuvěřitelně jednoduché. A tento je jedním z nich. Kdo by odolal křupavému, teplému chlebu s roztopeným sýrem, vonícímu jarní cibulkou? Věříme, že nikdo! Navíc jeho způsob podávání je přímo geniální, stačí si kousek utrhnout – žádné špinavé nádobí a příbory, máte vyhráno.

3. Rozpuštěné máslo smíchejte se semínky a jarní cibulkou, nakrájenou na drobné kroužky. Bochník potřete připravenou směsí, snažte se dostat také do záhybů chleba.

Existují recepty, které jsou nejen výborné, ale také neuvěřitelně jednoduché. A tento je jedním z nich. Kdo by odolal křupavému, teplému chlebu s roztopeným sýrem, vonícímu jarní cibulkou? Věříme, že nikdo! Navíc jeho způsob podávání je přímo geniální, stačí si kousek utrhnout – žádné špinavé nádobí a příbory, máte vyhráno.

4. Naplněný chleba dobře zabalte do alobalu a položte na plech. Vložte ho do trouby vyhřáté na 180°C a pečte 15 minut. Pak alobal na vrchu opatrně rozevřete a chleba pečte ještě dalších 10–15 minut, dokud se sýr nezačne roztékat a chléb na vrchu zlátnout.

Hotovo, přejeme dobrou chuť!

Štítky: recepty
Zdroj: beantownbaker.com, theownerbuildernetwork.co

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

MALVAZINKY

Redesign ložnice

Divoká zahrada víkendového domu

DVĚ LINIE. JEDNA KUCHYNĚ. NULA PŘEKÁŽEK.

Patrová dřevostavba Easy 99

Apartmány v Janských Lázních

Sledujte nás

Nejčtenější články

Citáty v interiéru osvěží vaše bydlení

Chaloupka, která klame vzhledem, neuvěříte, že jde o novostavbu!

Aranka – romantický minidomek šetrný k přírodě

Fantastický srub na jedinečném místě

Naprosto okouzlující chata v přírodě

Originální rodinný dům s výhledem na Beskydy

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock