Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Kapustovo-slaninová pizza

Kapustovo-slaninová pizza

Pizza je jedním z nejvíce oblíbených jídel po celém světě. Její příprava není nikterak náročná, můžeme ji jíst se vším, co máme rádi - a navíc si ji můžeme udělat i sami doma. Možná bude jiná jak ta z pizzerie, ale budeme vědět, co všechno obsahuje.

Taková pizza, kterou známe dnes, se začala péct někdy v 18. století. Její kolébkou je Itálie, která pizzu spolu s těstovinami na všechny způsoby považuje za své národní jídlo. My si dnes řekneme něco o přípravě této kapustovo-slaninové pizzy, která jistě potěší spousty jejích milovníků.

Ingredience

Na těsto:

3 a 1/3 šálku univerzální mouky (v ČR spíše polohrubá)

¼  šálku celozrnné mouky

1 balení kvasnic

1 lžíce cukru

1 lžíce soli

1 a ¼ šálku teplé vody (43 ° C)  

2 lžíce olivového oleje

 

Na rajčatovou omáčku:

¼  šálku olivového oleje

5 rozmačkaných stroužků česneku

1 plechovka drcených rajčat

1 lžička sušené bazalky

¾  lžičky sušeného oregana

¼  lžičky sušeného tymiánu

¼  lžičky čerstvě mletého pepře

1,5 lžíce octa z červeného vína

Špetka soli

 

Na dochucení:

6 plátků slaniny

¾  šálku růžičkové kapusty (můžeme nahradit špenátem)

1 malá červená cibule nakrájená na tenké plátky

Sůl a čerstvě mletý pepř

250 g čerstvého sýru mozarelly - nakrájený na kostičky

 

Postup

1. Pro přípravu těsta na pizzu v kuchyňském robotu smíchejte mouku, kvasnice, cukr a sůl. Za stálého míchání přidejte vodu a olivový olej. Míchejte, dokud těsto nebude mít pevnější konzistenci. Pokud těsto nepůjde tvarovat, zapracujte do něj ještě trochu mouky. V opačném případě přidejte trochu vody. Těsto necháme 10 minut odpočívat.

2. Těsto znovu zpracujte rukama v míse. Přeneste těsto na lehce pomoučenou pracovní plochu a vytvořte hladkou kuličku. Těsto umístěte do velké olejové mísy, obalte olejem a zabalte potravinovou folií. Poté těsto odložte na teplé místo, kde bude cca hodinu a půl kynout.

3. Zatímco bude těsto kynout, připravte si rajskou omáčku. V malé pánvi si rozehřejte olivový olej. Přidejte česnek a smažte 1-2  minuty. Dávejte pozor, abyste ho nespálili, byl by hořký.

4. V misce smíchejte směs česneku a oleje, rajčata, sušenou bazalku, oregano, tymián, papriku, 1/3  šálku vody a 1,5 lžíce octa. 

5. Těsto si rozdělte na dvě části a ty si na pomoučené pracovní desce vyválejte na rovnoměrnou placku.

6. Troubu si předehřejte na 230°C. 

7. Na pánvi si osmažte slaninu tak, jak máte rádi.

8. Těsto potřete rajčatovou omáčkou, přidejte slaninu, kapustu (špenát), cibuli a sýr. Poté vložte do předem vyhřáté trouby a pečte tak, aby měla zlatavě hnědou barvu. Poté stačí pizzu naaranžovat na talíře a chuťový požitek může začít!

Štítky: recepty
Zdroj: blog.williams-sonoma.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Garsonka v Brně

Koupelna EPOXY

KUCHYNĚ S MAXIMÁLNÍM VYUŽITÍ PROSTORU

Dětský pokoj pro milovnici filmu a Harryho Pottera

Jak dosáhnout elegance a harmonie v interiéru s omítkou Claywall?

Interiér Křižíkova

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Mini koblihy

Dům pod zemí? Ano pojďte nakouknout!

Podzimní dekorace

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jak oddělit spaní v malé garsonce

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock