Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Kompletní rekonstrukce panelového bytu

Kompletní rekonstrukce panelového bytu

Bratislavská Petržalka je charakteristická panelovými bytovými domy, které jsou typické svou limitující dispozicí. Jinak tomu nebylo ani při tomto bytě, kde největší výzvou bylo upravit původní dispozici bez zásahu do nosných stěn.

Rekonstrukce s minimálními stavebními úpravami

Důležitým požadavkem klientů bylo moderní řešení s důrazem kladeným na funkčnost a dostatek prostoru pro mladou 4-člennou rodinu. S minimálními stavebními úpravami jsme dosáhli nový dispoziční koncept, ve kterém dominuje prostorná denní zóna s kuchyní a jídelnou.

Výrazným prvkem v obývacím pokoji je nábytková sestava TV stěny, do které se nám podařilo zakomponovat i skrytý pracovní koutek. Ložnice, která získala přidanou hodnotu v podobě velkého francouzského okna s přístupem na balkon, navzdory svým menším rozměrům poskytuje maximální komfort a dostatek úložného prostoru.

Kompletní rekonstrukce panelového bytu

Dětský pokoj určen pro dvě děti a je pomyslně rozdělen na dvě části tak, aby každé dítě mělo svůj rovnocenný prostor. Zajímavým řešením je "postel ve skříni". Nový rozměr dostala i koupelna díky sekundárnímu prosvětlení denním světlem přes světlíky pod stropem, které prosvětlují také vstupní chodbu. Obě tyto místnosti i navzdory svým menším rozměrům působí prostornější.

Interiér bytu je laděn do kontrastu bílé a dřeva

Při tvorbě konceptu jsme zohlednily rozměry jednotlivých místností a následně jsme aplikovali poměr dřeva a bílé v optimálním vztahu. Při hmotové řešení jsme se snažili vytěžit z prostoru maximum a umístit v bytě co nejvíce úložného prostoru tak, aby působil vzdušně. Materiálově je byt řešen velmi čistě a až minimalisticky. Bílou barvu a výrazné dřevo doplňují textilie v šedých odstínech použité na solitérech a závěsech.

Kompletní rekonstrukce panelového bytu

I když jde o starší byt, po rekonstrukci vůbec nezaostává za novými technologiemi. Elektricky ovládané exteriérové ​​žaluzie, klimatizace či podsvícení ovládané senzory jsou pro tento byt samozřejmostí. Téměř veškerý nábytek v bytě je vyroben na míru truhláři na základě projektu. Srdcem tohoto bytu je kuchyň s jídelnou. Kuchyně sice není velká, ale poskytuje maximální uživatelský komfort. Pracovní plocha z technického kamene kuchyni rozzařuje a dodává jí eleganci a nadčasovost. K tomuto pocitu přispívá i Senosan - materiál z vysokého lesku použitý na dvířkách.

Celkový dojem z interiéru dotváří kvalitně převedené detaily a vybrané solitéry. Díky koncepční použití materiálů v celém bytě vytvořili architekti studia Dobrý interiér příjemný domov pro mladou rodinu.

Zdroj: www.bydlo.cz/dobryinterier

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Jak oddělit spaní v malé garsonce

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock