Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Když dítě přeroste postel

Když dítě přeroste postel

Většina z nás po stěhování nějakou dobu bydlí v provizorních podmínkách. Se slibem, že brzy vše vymění, marně ladí původní nábytek s novými kousky. Nebyli jsme výjimkou. Tenkrát pětiletému synovi naprosto stačila původní zvýšená postel, ke které jsme pouze přidali stůl a skříň, vyrobené na míru. Nenapadlo nás, že nám hošík vyroste do takové krásy. Původní sušárna, předělaná na dětský pokoj o velikosti necelých osm metru čtverečních, sloužila dobře do doby, kdy výška majitele překročila hranici 190 cm.

Rekonstrukce byla naprosto nutná

Na jejím začátku byly dvě priority: prodloužená postel a místo pro želvu Rafaela a jeho domeček. Vzhledem k tomu, že už nějaký ten pátek bydlím s majitelem pokoje, znám všechny jeho zvyky a požadavky. Všimla jsem si, že je pro něj, asi tak jako pro všechny děti v jeho věku, strašně náročné otevřít šuplík a dát tam školní potřeby. Proto jsem jako úložný prostor zvolila otevřené police u pracovního stolu. Jsou schované za skříní a provozní nepořádek není vidět. Šířka polic byla podmíněná šířkou terária. Mimochodem najít vhodné místo pro želvičku nebylo vůbec jednoduché. Prodlouženou postel o délce 210 cm lemuje vestavěná skříň se spoustou úložného prostoru. Je rozdělená do obdélníkových skříněk s dotykovým otevíráním, které eliminuje možnost úrazů. Knihy našly místo na dlouhé polici, kde je i zásuvka na dobíjení mobilních zařízení. Případnému prohnutí brání dvě trubky, které jsou zároveň i designovým prvkem a spolu s lampičkami, vyrobenými na zakázku dle autorského návrhu, dávají celé místnosti industriální nádech. Prostor pod postelí schovává futon křeslo určené na občasné přespávání, spoustu baťohů, tašek a sportovních potřeb.

Když dítě přeroste postel

Návrh interiéru

Od začátku bylo jasné, že do metrové uličky, která nám zbyla po umístění postele, nebude možné dát skoro nic. Proto jsem navrhla unikátní závěsný držák na skateboard, vyrobený ze stejného materiálu jako jsou lampičky u postele. Kovový základ, o který se opírají kolečka, brání zašpinění tapety.

Když navrhujete vlastní prostor, máte obrovskou výhodu, můžete experimentovat dokonce i riskovat. Bude vás to maximálně stát pár korun navíc a možná budete muset vyslechnout nějaké: „Mě se to nelíbí“. Největší krok do neznáma byla velkoformátová fototapeta. Vizualizace vypadala dobře, realita ovšem mohla být úplně jiná. Se synem milujeme výzvy, proto jsme se rozhodli tapetu objednat. Když se to nepovede, uděláme si rodinný den u škrábaní. Když nejde o život…..

Výrazná tapeta

Obava z toho, že výrazná tapeta zmenší už tak malý prostor se nepotvrdila. Ba naopak, dala mu hloubku. Důkazem spokojenosti byl i obrovský zájem mého syna. Nejen, že fotil celou realizaci jako o život, ale fotky dokonce upravoval různými styly a zveřejňoval na všech sociálních sítích. Optickému zvětšení prostoru pomáhá i levitující pracovní stůl ukotvený v boční stěně.

Industriální vzhled místností podporují anglická roleta v antracitové barvě, kusový koberec a závěsná kovová svítidla. 

Neustále opakující se otázka, co vlastně dáme na tu nudnou šedou stěnu naproti posteli, mě inspirovala k pořízení výrazné fototapety s důraznou odpovědí: NO MORE GREY WALLS!

Štítky: dětský pokoj
Když dítě přeroste postel
Když dítě přeroste postel
Když dítě přeroste postel
Když dítě přeroste postel
Když dítě přeroste postel
Původní stav.
Původní stav.
Původní stav
Původní stav

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Jak oddělit spaní v malé garsonce

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock