Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Eklektický interiér s opravdovým kouzlem

Eklektický interiér s opravdovým kouzlem

Eklektický styl patří k těm nejosobitějším stylům. Málokdo ho dokáže ve vší úctě k estetice vytvořit a málokdo se v něm cítí jako doma. Zvykli byste si na bydlení v interiéru, který vám teď představím? O notnou dávku luxusu, barev a experimentů vážně nemá nouzi.

Styl pro osobnosti s kreativní duší

Eklektický styl je velmi zajímavý, ale i zrádný. Závisí totiž na libovolné kombinaci naprosto různorodých prvků. Ze všech současných interiérových trendů je tenhle nejvíce individualistický. Zalíbení v něm nacházejí především kreativní lidé, kteří milují experimentování a dokážou vycítit potenciál u zdánlivě bezvýznamných věcí. K takovým lidem patří i majitel tohoto bytu plného různých barev, materiálů a tvarů. Bytu, který působí neskutečně pozitivním dojmem.

Dotek starých časů

Ačkoliv je celý interiér moderní a svěží, jsou v něm zakomponovány prvky starých časů. Místy jako by se člověk ocital v zámecké komnatě. To platí zejména pro zajímavě řešenou a luxusně vybavenou ložnici. Vysoká postel, povlečení starodávného střihu, židle jako ze zámku, lustr, svícen a svíčky – to všechno hraje do karet časům minulým. (A těm ještě minulejším pařez namísto nočního stolku.) V podobně honosném duchu je zařízen také obývací pokoj s působivou mozaikou na stěnách, záclonami a závěsy padajícími až na zem, ale předně s krásnými skříněmi s vitrínou. Útulnost pokoje zvyšuje pohovka v úctyhodné velikosti a v paletě modrých odstínů. Nechybí tu ani velké zrcadlo a bohužel i televize, dotek časů moderních.

Eklektický interiér s opravdovým kouzlem

Kouzlo patiny

Patině se v tomto bytě vážně daří. V kombinaci s luxusním vybavením získává mnohem větší kouzlo. Platí to především v případě patinované skříňky v koupelně nebo u spodní části kuchyňské linky. Když staré časy, tak se vším všudy. K jejich navození napomáhá i půvabně hravá mozaika použitá jako obklad stěny za kuchyňskou linkou.

Kreativní bydlení

Skvělým nápadem je úložný prostor získaný nad digestoří. Obsadily jej kapradiny, které, jak známo, mají rády teplý a vlhký vzduch. A navíc ho i čistí od škodlivých látek. V případě kuchyně stojí za zmínku, že se zde dva kontrastní odstíny použitého dřeva vůbec neruší. Zatímco kuchyň hýří barvami a nápady, v jídelně už se zase hraje na elegantní strunu. Zámecké židle kolem kulatého stolu a extravagantní lustr připomínající dary moře, to je další zdejší designový výstřelek.

A že jich ještě najdete při prohlídce celým interiérem! Stačí se rozhlédnout…

Zdroj: lerakatasonova.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Jak oddělit spaní v malé garsonce

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock