Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Dům v anglickém stylu – po rekonstrukci „od podlahy“

Dům v anglickém stylu – po rekonstrukci „od podlahy“

Když se majitel procházel tichou uličkou v obci Zálesie nedaleko hlavního města, na první pohled ho zaujal cihlou obložený dům s vysokými stromy na pozemku. Už tři měsíce po koupi a následné rekonstrukci „od podlahy“ se do vyhlídnutého domu mohl nastěhovat. Naše dnešní kroky sice vedou na Slovensko, nahlédneme však do interiéru zařízeném v půvabném stylu anglického venkova.

Svižná rekonstrukce „od podlahy“

Tenhle dům měl to štěstí, že si jej vyhlédl sám majitel stavební firmy. Jen díky jeho rychlé organizaci rekonstrukce, dobré logistice a jasné představě o zařízení se mohl za neuvěřitelně krátkou dobu proměnit na luxusní a plně funkční bydlení v anglickém stylu. Nové nahradilo staré, posouvaly se příčky, měnily se rozvody a elektrika. Přestože se všechny rekonstrukce, které měl majitel díky své profesi za sebou, odvíjely v moderním rázu, věděl, že tento dům si zaslouží něco tradičního. Na plné čáře zvítězil styl anglického venkova, jehož půvab o sobě dává vědět už od suterénu, kde se nachází domácí wellness, pracovna a dětská herna, přes obývací pokoj a kuchyň v přízemí, až po podkroví se třemi ložnicemi a velkoryse koncipovanou koupelnou.

Díky jasné představě majitele, jak vnést do interiéru na Slovensku kousek anglického venkova, vzniklo naprosto luxusní bydlení bez jediné vady na kráse. Stačilo jen přenést svou představu na papír a během několika dní objednat zařízení celého domu. Et voilà..!

Z města na venkov

Romantika, elegance, šarm, čistota a něha – to jsou slova, která plně symbolizují zařízení tohoto domu. Je tu znát talent dvorního designéra podpořený láskou ke starým časům, k venkovu a k touze po vytvoření opravdu hřejivého domova, do kterého se člověk tak rád vrací. Všechna ta snaha je znásobená i tím, že se majitel do této klidné, ale vlídné obce nastěhoval z města, kde mu už příliš vadil ruch a anonymita.

Dům v anglickém stylu – po rekonstrukci „od podlahy“

Nevrátil se však ke starým časům tak úplně. Přestože totiž tento dům působí venkovsky a tradičně, je zařízený pomocí nejmodernějších technologií. Majitel tak například může jediným ovladačem nastavit všechny potřebné funkce, od klimatizace až po uzamčení na dálku.

Romantický interiér ve stylu anglického venkova

Anglický venkov tu dýchá z každé místnosti. Ve všech převažují světlé tóny barev, a proto působí tak útulným a hřejivým dojmem. Krásný pohled je tak především na bělostně něžnou kuchyni, která je mimořádně prostorná a jejímž centrem je ostrůvek, okolo kterého se odehrává rodinný život v domě. Prosvětlená jídelna s masivním stolem zase doslova vybízí k tomu, abyste se zde usadili a vychutnali si velkorysé stolování tak, jak se patří. Romantickou atmosféru v jídelně podtrhují záclony a závěsy spadající až na zem, které jsou v celém domě šité na míru, aby příjemně ladily s ostatním zařízením.

Na míru byly šikovným truhlářem zase vyrobeny dřevěné schody, držadla a další doplňky ze dřeva. Příjemně teple působí dřevěná podlaha položená téměř v celém domě. K hřejivému pocitu z tepla domova tu napomáhá i krásný vestavěný krb. Sám majitel zde dokonce vytvořil i četná zákoutí se sušenými květinami, která se objevují napříč interiérem.

Dům v anglickém stylu – po rekonstrukci „od podlahy“

Luxusní prostory ke ztišení

Nejkrásnější perlou celého domu je prostorná a světlá koupelna v patře. Pocit luxusu jí dodává volně stojící vana a dvě malovaná umyvadla. Velice efektní jsou také „starodávné“ kohoutky a armatury. Romanticky působí i speciálně navržené záclony na střešní okna.  Ke ztišení, relaxaci a třeba i načerpání nových vědomostí slouží malý koutek vybavený houpacím křeslem, lampou a knihou v dalším z pokojů. Také známé pravidlo hygge zde tedy má své místo.

A kde jinde zakončit naši prohlídku než v romanticky laděné ložnici? Člověk aby se bál, že se mu to všechno jenom zdálo…

Štítky: rustikální styl
Zdroj: www.ak-fs.sk

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Vybíráme dlažbu na terasu

Přírodní koupací jezírko – kouzelný biotop bez chemie

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock