Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Byt ve skandinávském stylu s panoramatickými okny

Byt ve skandinávském stylu  s panoramatickými okny

Tento sympatický moderní polský byt, ve kterém žije mladý novomanželský pár se psem, na první pohled upoutá úžasně prostornými okny, díky nimž je celý apartmán naplněn enormním množstvím světla a která navíc umožňují ojedinělý panoramatický výhled na město.

Ve scandi stylu

Jelikož mají majitelé v oblibě skandinávský styl, převládají v paletě užitých barev tóny bílé, šedé a světle hnědé s lehce tyrkysovým akcentem, které skvěle ladí s použitými materiály – dřevem a korkem. Černá barva je přítomna v nástěnných malbách na bílých stěnách chodby, na koupelnových dlaždicích, u tabulové zdi v kuchyni a u nábytku v obývacím pokoji.

Designéři vytvořili vysněné bydlení

Když novomanželé hledali svůj vysněný byt, apartmán o ploše zhruba 55 metrů čtverečních i s terasou byl pro ně od prvního okamžiku jasnou volbou, a to především díky prostornému obývacímu pokoji s dechberoucím výhledem. Jediné, s čím si nevěděli rady, bylo to, jak uspořádat byt co nejdokonaleji, jelikož před začátkem stavebních úprav byly všechny místnosti odděleny a uspořádány kolem vstupní haly. A právě to chtěli majitelé změnit a celkový prostor více otevřít, a tím zároveň opticky zvětšit i místnosti. Na pomoc si přizvali designéry ze Shoko Studia, kteří přišli s návrhem, který přesně odpovídal jejich představám, totiž aby se kuchyně stala součástí obývacího pokoje a pouze díky nábytku došlo k oddělení dvou různých funkčních prostor. Maličká kuchyně je rozšířena o poloostrůvek a z praktických důvodů je kuchyňská stěna natřena černou tabulovou barvou, protože nad varnou deskou chybí digestoř.

Byt ve skandinávském stylu  s panoramatickými okny

To ovšem není problém vzhledem k tomu, že prostor je dobře větraný a novomanželé příliš času vaření nevěnují. „Tabule“ zároveň slouží i jako místo pro vzkazy či nákupní seznamy. Na opačné straně varné desky jsou zbývající spotřebiče – trouba a lednice – zabudovány do skříňky vedle umyvadla. Tím se snížil technický vzhled kuchyně a vznikla malá pracovní plocha hned vedle dřezu. Obývací prostor, který přirozeně navazuje na kuchyni, zahrnuje jak pohovku, tak jídelnu s jídelním stolem z korku a korkovou lavicí. Jelikož celou jednu stěnu obývacího pokoje vyplňují okna, která nejsou opatřena záclonami ani závěsy a dodávají bytu úžasnou energii ze světla a tepla i jakýsi další rozměr, jsou kvůli potřebě soukromí či případně proti slunci opatřeny venkovními žaluziemi. Za pohovkou se nachází stěna z vrstvených betonových desek, která vnáší do pokoje industriální prvek. Aby designéři dodali bytu podkrovní atmosféru, nechali chodbu volně komunikovat s obytným prostorem, což vede k tomu, že při vstupu do domu světlo z obývacího pokoje přímo svádí k tomu do něho vstoupit.

Hravé a originální interiérové nápady

Interiér oplývá spoustou zajímavých prvků, které mají zásadní vliv na tom, že celková atmosféra bytu působí příjemně a je z ní cítit mládí a hravost. K nejpozoruhodnějším prvkům patří bezesporu zeď za hlavou postele v ložnici tvořená mozaikou z drobných dřevěných kostek, která dodává místnosti na útulnosti a působí velmi měkce. Koupelna překvapí využitím dřeva u pultíku, na kterém dominuje umyvadlo ve tvaru origami papírové lodi. Prostor koupelny je poměrně štědrý a disponuje vanou i sprchou. V celém bytě vyjma koupelny jsou použity stejné parkety a objevuje se tu méně interiérových dveří (v ložnici je nahrazují posuvné dveře). Nepřehlédnutelnou roli hrají designová svítidla, která v sobě snoubí industriální syrovost v originálním provedení a poskytují jednotný vzhled celé domácnosti. Byt je příkladem vkusně provedeného skandinávského stylu, kde se snoubí moderní a přírodní prvky, které dodávají prostoru světlo a útulnost.

Zdroj: www.shokodesign.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Vybíráme dlažbu na terasu

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock