Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Venkovský dům s minimalistickým interiérem

Venkovský dům s minimalistickým interiérem

Totální rekonstrukcí prošel dům z šedesátých let. Nezůstal kámen na kameni a vznikl zcela nový dům pro rodinu s dospívajícími dětmi. Dům byl zvětšen, dostal novou fasádu a interiér prošel kompletní proměnou.

Woonhuis M je rezidence nacházející se v severním Brabantsku v Nizozemsku, která v roce 2015 prošla kompletní rekonstrukcí. Dům byl původně postaven v 60. letech, byl několikrát zrekonstruován, v roce 2015 dosáhl do bodu, kdy již svým majitelům neposkytoval základní prostorové požadavky. Původní dům byl špatnou kombinací starého domu a polomoderního upgradu, což z něj nedělalo ani jedno. Bílá fasáda domu nahrazena tmavě antracitovým dřevěným obkladem, který byl ošetřen podtlakem, aby byl chráněn před rozpadem, a impregnován voskem, aby byl odolný vůči vodě a vlhkosti. Tmavý obklad navazuje na nedávný nárůst popularity domů s černými nebo téměř černými exteriéry. Ty jsou oblíbené v Japonsku, Dánsku, Finsku a Skotsku.

Kompletní rekonstrukce a větší prostor

Projekt dostalo na starost studio WillemsenU Architecten, které má více než 25 let zkušeností. Studio věnuje zvláštní pozornost použitým materiálům s ohledem na životní prostředí. Pro tým architektů jsou detaily stejně důležité, jako architektura nebo umístění budovy. Rekonstrukce byla složitá a náročná. Nejprve byly z původního návrhu odstraněny všechny zbytečné prvky, letité přístavby a základ byl postaven na nové zateplené fasádě. Dům byl výrazně rozšířen na jedné straně. Původní dispozice domu již nesplňovala potřeby rodiny a jejich měnící se životní styl. Majitelé chtěli více prostoru jak pro své dvě děti, tak pro práci z domova. V důsledku toho se vnitřní prostor musel radikálně změnit a musel být zvětšen.

Venkovský dům s minimalistickým interiérem

Soukromí v obývacím pokoji

Přístavba vytvořila další obytný prostor v přízemí a také prostor pro domácí kancelář a garáž. To také umožnilo zvětšit ložnice v horním patře, což dalo dětem více prostoru. Dům dostal novou leštěnou betonovou podlahu, novou fasádu, tím i nový vzhled a zcela novou vnitřní strukturu. I přes všechny tyto zásadní změny je starý dům stále rozpoznatelný v menších detailech. Nové rozvržení je daleko více prostornější a funkčnější než staré. Obývací pokoj byl přemístěn do zadní části domu. To umožnilo designérům nabídnout klientům více soukromí, a protože prostor má velká okna ze dvou stran, těží také z dostatku přirozeného denního světla i z výhledů do zahrady a okolní krajiny. I zahrada prošla proměnou. Nyní se může pochlubit jezírkem, živými ploty, novou dlažbou s venkovním posezením.

Nový styl v interiéru

Jak jsme již zmínili, design domu byl modernizován, a to platí i pro interiér a současný styl. Obývací pokoj, kuchyň a jídelna sdílejí jeden velký a otevřený prostor. Jednotlivé místnosti jsou rozděleny prvky, jako je oboustranný krb nebo velký kuchyňský ostrůvek, který přechází do jídelní části spojením s jídelním stolem. Jídelní část osvětlují tři velké závěsné lampy nad jídelním stolem. Prodloužení kuchyňského ostrůvku z masivního dřeva funguje jako stůl a vyniká kontrastem s bílou částí. Nový design domu přinesl spoustu změn, jako je jiná orientace, mimořádný obytný prostor, nová fasáda, zateplení. Cílem nebylo pouze modernizovat, ale vytvořit udržitelný dům, který bude perfektně sloužit i dalším generacím.

Zdroj: www.willemsenu.nl

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

V hlavní roli kámen

KUCHYNĚ S TAJNOU MÍSTNOSTÍ

Studie minimálního interiéru

Kuchyně v šafránově žluté barvě

Předsíň na Praze 9

Interiér Kozlovice

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Luxusní maringotka

Vybíráme dlažbu na terasu

Zdařilá rekonstrukce Ačkové chaty

Přírodní koupací jezírko – kouzelný biotop bez chemie

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock