Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Venkovský dům - Forest House

Říká se, že krása tkví v jednoduchosti. Možná si myslíte, že jde o otřepanou frázi bez špetky pravdy. My si však myslíme, že i jednoduché a praktické bydlení může být krásné. Tento dům je jasným důkazem.

Říká se, že krása tkví v jednoduchosti. Možná si myslíte, že jde o otřepanou frázi bez špetky pravdy. My si však myslíme, že i jednoduché a praktické bydlení může být krásné. Tento dům je jasným důkazem.

Multifunkční a praktický dům

Kvalitní zpracování, multifunkčnost, ale také přírodní materiály. Nějak takto by se dal charakterizovat tento rodinný dům s terasou, který má celkovou rozlohu kolem 300 metrů čtverečních. Dům patří rodině, která si na pomoc přizvala architektonické studio FORM bureau po již předcházejících zkušenostech, kdy byli s architekty spokojeni. Majitelé domu si zakládali zejména na použití kvalitních přírodních materiálů. Práce na tomto projektu trvala více než šest let – přesně tak dlouho trvalo, než byla rodina se svým bydlením opravdu spokojena.

Přírodní materiály byly nutností

Při stavbě domu se využívalo nejen nových, ale také starých materiálů. Například opěrné zdi, ale také schody, byly vytvořeny ze suti. Kolem domu s bílou fasádou se rozléhá dřevěná pergola, díky níž je interiér chráněn před silnými slunečními paprsky. Nemluvě o působivém stínu na fasádě samotné, který se během dne mění. I přesto je však interiér osvětlen více než velkoryse. Interiéru vévodí kombinace cihly s betonem – jakožto odhaleného zdiva. Dále pak tmavošedý kámen, díky němuž je interiér ještě elegantnější a útulnější.

Říká se, že krása tkví v jednoduchosti. Možná si myslíte, že jde o otřepanou frázi bez špetky pravdy. My si však myslíme, že i jednoduché a praktické bydlení může být krásné. Tento dům je jasným důkazem.

Dispoziční řešení domu

Co se týče dispozice domu, skládá se z přízemí, které slouží k trávení volného času během dne, patro je pak určeno zejména k soukromějšímu životu rodiny. Přízemí tvoří obývací pokoj spojený s kuchyní a jídelnou, kde najdeme i velká okna, díky nimž se do těchto prostor dostane velké množství denního světla. Nemluvě o pomyslném propojení interiéru s exteriérem. Najdeme zde však i halu se šatnou, koupelnu, saunu, garáž, studovnu i kotelnu. K odpočinku na čerstvém vzduchu zde slouží terasa s posezením, kam se dostaneme jak z obýváku, tak z koupelny. V patře domu je pak ložnice se dvěma dětskými pokoji, prádelna, pokoj pro hosty, další šatna a hygienické zázemí.

Jedním z cílů architektů bylo vnést co nejvíce přírody i dovnitř domu. To se jim povedlo skrze velká okna, ale i použité materiály – například dřevo na podlahách. Naopak podlaha v kuchyni a koupelně je pokryta mikrocementy. Nábytek byl vyroben na míru majitelům. K dotvoření atmosféry bylo použito zónové osvětlení a hudba, jež se nese jak ze stěn, tak i ze stropu v domě.

Zdroj: www.form.house

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Byt pro milovníka techna

Netradiční kuchyň

Moderní bydlení s industriálním nádechem

Pokojíček pro milovníka aut

Rekonstrukce bytu Brno Bohunice

Interiér domu, kde vás vítá slunce

Sledujte nás

Nejčtenější články

Montovaný dům postavili za pouhých 10 dní

Unikátní přestavba venkovské stodoly

Chaloupka, která klame vzhledem, neuvěříte, že jde o novostavbu!

Proměna starého mlýna, který posledních dvanáct let chátral

Originální dům na svažitém pozemku

Dům plný překvapení zrekonstruovaný od základů

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock