Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Rodinný dům ve Starém Městě

Na kraji obce Staré Město poblíž Frýdku-Místku vyrostl pod taktovkou profesionálů z architektonického studia JZ ARCHITEKTI rozhlehlý dům s obsáhlým programem, který však nepřevyšuje okolní zástavbu. Svým obyvatelům poskytuje maximální komfort pro příjemné trávení chvil, jak v interiéru, tak v zahradě.

Na kraji obce Staré Město poblíž Frýdku-Místku vyrostl pod taktovkou profesionálů z architektonického studia JZ ARCHITEKTI rozhlehlý dům s obsáhlým programem, který však nepřevyšuje okolní zástavbu. Svým obyvatelům poskytuje maximální komfort pro příjemné trávení chvil, jak v interiéru, tak v zahradě.

Dům složený ze dvou propojených objektů

Rodinný dům představuje podle návrhu architekta Adama Zezuly dva hmotově jednoduché objekty důmyslně propojené krčkem, v němž našel své místo hlavní domovní vstup. Oba tyto objekty jsou umístěny rovnoběžně, a zatímco jeden zaujme střechou sedlovou, druhý plochou. Objekty jsou přitom koncipovány tak, aby všechny jejich obytné místnosti nabízely úchvatné výhledy na panoramata Beskyd. Dva chytře propojené objekty doplňuje garáž, která našla své místo v severovýchodní části pozemku. Prostor mezi ní a domem vyplňuje vkusně řešený vstupní dvůr. Jižní a západní stranu domu pak lemuje dřevěná terasa.

Dům s bohatým programem

Vedle početných výhledů do překrásného okolí byl hlavním cílem tohoto rodinného domu také jeho obsáhlý program. V jeho prostorách tak vznikla víceúrovňová obytná zóna s galerií, ale také soukromá zóna s ložnicemi a koupelnou či relaxační zóna se saunou. Nachází se zde také praktická dvojgaráž a působivý zahradní altán se zahradní kuchyní, menší dílnou a venkovní toaletou. Se saunou umístěnou v tělocvičně pak vhodně sousedí malý ochlazovací bazének. Kompozici domu a zahrady pak příjemně doplňuje zahradní biotop obklopený terasou.

Na kraji obce Staré Město poblíž Frýdku-Místku vyrostl pod taktovkou profesionálů z architektonického studia JZ ARCHITEKTI rozhlehlý dům s obsáhlým programem, který však nepřevyšuje okolní zástavbu. Svým obyvatelům poskytuje maximální komfort pro příjemné trávení chvil, jak v interiéru, tak v zahradě.
Foto: Roman Polášek

Vzdušný a prostorný interiér

Rodinný dům disponuje světlým, vzdušným a prostorným interiérem. Ten správný efekt mu dodává především otevřená konstrukce krovu z lepeného dřeva a s použitím nadkrokevní tepelné izolace. Potěchou pro duši je přitom galerie ve druhém podlaží, které ukrývá mimo jiné zajímavě řešenou čítárnu. Knihovna spolu s otevřeným schodištěm, které k ní vede, tak vytváří výrazný prvek interiéru. Velice vzdušným dojmem působí také obytná část domu, která je pomocí polovysoké zdi s krbem rozdělená na obývací část a jídelnu, na níž navazuje kuchyň. Díky absenci přemíry doplňků zde může veškeré vybavení libující si v přírodních materiálech vyniknout v celé své kráse. Interiér tak svou přirozeností vychází vstříc exteriéru, a vše tak funguje v naprosté symbióze.

Foto: Roman Polášek
Zdroj: www.jzarchitekti.cz

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější projekty

Baťovská vista

Obývák v kombinaci bordové a stříbrné.

Moderní mezonetový apartmán

Venkovní kuchyň s nerezovou pracovní deskou

Přírodní venkovská zahrada

Mátová ložnice v podkroví

Sledujte nás

Nejčtenější články

Proměna starého mlýna, který posledních dvanáct let chátral

Chaloupka, která klame vzhledem, neuvěříte, že jde o novostavbu!

Nový domov v eklektickém stylu s nádechem Skandinávie

Dům s respektem k hmotnému odkazu

Ze starého fádního bytu vznikl stylový interiér

Jedinečný dům vyplnil proluku širokou pouhých 3,35 metrů

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock