Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Půvabný venkovský dům pro tři generace

Všude je vidět láska majitelů k přírodě a harmonie s okolím
Všude je vidět láska majitelů k přírodě a harmonie s okolím

Navštivte spolu s námi dům, ze kterého pohoda a láska k přírodě sálá do daleka. S lesy v zádech a úchvatnou zahradou navazující na terasu skýtá překrásný domov. Pro sebe, své děti a rodiče jej postavil pár, který tvoří malířka a zahradní architekt. Láska k přírodě a umění tak našla své trvalé místo.

Dřevěný třígenerační dům už zdálky vyzařuje nesmírný klid a pohodu. Je otevřený a příjemně stírá hranici mezi interiérem a exteriérem. Díky tomu je dostatečně světlý a útulný. Stojí na velkém pozemku vcelku o samotě, a tak je ideálním místem pro zklidnění a introspekci. Poskytuje nejen překrásné výhledy do přírody, ale i nebývalý komfort pro všechny své obyvatele.

Venkovský dům v náruči přírody

Majitel domu a zahradní architekt v jednom uměl potenciálu pozemku bohatě využít. Vzrostlé stromy, husté keře, rozkvetlé květiny a zelená tráva – to všechno se stalo kouzelným doprovodem tohoto venkovského bydlení. Jeho tvůrce se projektu chopil tak, aby využil každé příležitosti k propojení domu s okolní krajinou a neunikl mu žádný výhled na zvlněné kopce a nádherné lesy. Zahrady navržené ve spolupráci s významnými lokálními pěstiteli tak díky velkým proskleným plochám prostupují do interiéru a vytvářejí tu nejkrásnější dekoraci. O propojení domu s krajinou se přitom stará i rovná střecha části domu, která je porostlá travou.

Půvabný venkovský dům pro tři generace
Foto: Jeremy Bitterman

Dům připomínající skleník

Díky proskleným stěnám, vysokým oknům a šikmé střeše může tento dům s trochou fantazie připomínat zahradní skleník, případně strukturu farmy. Vysoká okna umožňují příjemné osvětlení vnitřních prostor a také zajímavě řešený vstup na terasu s posezením a jezírky či na kamenité zahradní cestičky. Příroda zanechává vřelý dotek i v případě použitých materiálů. Celá stavba domu totiž sestává výhradně z přírodních materiálů, ze kterých dostalo největší prostor dřevo a sklo. Zatímco dřevo se tak stará o hřejivý pocit tepla a pohodlí, sklo zajišťuje dostatek světla a překrásných výhledů do přírody.

Přečtěte si také

Proměnili starou venkovskou usedlost

Proč stavět novostavbu, když můžeme zrekonstruovat stávající objekt? Přesně tuto otázku si položila rodina, která vlastnila starou venkovskou usedlost na okraji vesnice v jižních Čechách.…

Uspořádání třígeneračního bydlení

Obytná plocha domu s plochou zaujímající téměř 500 m2 se stala domovem hned tří generací. Jeho krás si tak užívají nejen jeho majitelé, ale i jejich rodiče a dvě děti. Třígenerační bydlení je tak rozděleno na dvě hlavní části, přičemž první je společenská a druhá soukromá. V první části domu se nachází velký obývací pokoj s kamenným krbem na dřevo a prostorná jídelna pro celou rodinu propojená s velkou kuchyní. Nachází se zde i rozsáhlá knihovna. V druhé části domu jsou situovány soukromé prostory jednotlivých členů rodiny. K těm patří dva dětské pokoje se samostatnými koupelnami a toaletami, velká ložnice majitelů a velké separované bydlení pro prarodiče. Zajímavou součástí interiéru je dlouhá chodba, která odděluje soukromé ložnice od společných prostor. Ta slouží jako galerie a prezentuje tak umělecká díla a sbírky asijského porcelánu. V interiéru jsou využity zejména zemité barvy, které příjemně ladí s cedrovým a jedlovým dřevem. Zajímavě zde působí i mix starožitného a moderního nábytku.

Půvabný venkovský dům pro tři generace
Foto: Jeremy Bitterman

Zaměřeno na detail

Stejně jako zahrada je i interiér domu promyšlen do sebemenšího detailu. Pozornosti tak neujde celá řada pozoruhodných prvků, které na sebe zaslouženě strhávají pozornost. Patří k nim například z části prosklená kuchyňská linka, originální křesla a židle, lustr nad jídelním stolem s nádechem starých časů či unikátní dřevěné stolky a komody. Interiér je přitom zařízen minimalisticky. Zdobí jej především vzácný porcelán a obrazy, ale i průhledy do zahrady plné zeleně a barevných květin.

Právě zahrada je pak naprosto úchvatnou podívanou, která nezapře práci a cit svého stvořitele. Různobarevné květiny se proplétají jedna přes druhou, aby se prohlédly v hladině půvabného zahradního jezírka.

Foto: Jeremy Bitterman
Zdroj: www.olsonkundig.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

INTERIÉR S VYSOKÝM STROPEM

Aloisina Výšina - obývací pokoj

Zelená ložnice

Moderní vila s panenským výhledem

Honsova Vila

Apartmán Špindlerův Mlýn

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Vybíráme dlažbu na terasu

Přírodní koupací jezírko – kouzelný biotop bez chemie

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock