Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Nový domov v eklektickém stylu s nádechem Skandinávie

Nový domov v eklektickém stylu s nádechem Skandinávie

Přijměte naše pozvání na návštěvu domova, který představuje důmyslnou kombinaci eklektického a skandinávského stylu. Třeba vás okouzlí nevšedně zařízená kuchyně a jídelna, které ústí do neméně přitažlivého obývacího pokoje. Domov, v němž se prolínají dva zdánlivě nesourodé interiérové styly, je ukázkou bydlení, které je originální a útulné zároveň.

Eklektický styl je oblíbený u těch, kteří milují umění, kreativitu, osobitost a kombinaci zdánlivě nesourodých prvků. Najdete jej v domovech kreativně zaměřených lidí, kterým je vlastní smysl pro estetiku. Ne náhodou se proto nachází i v kuchyni a jídelně, které vám nyní představíme. Eklektický styl si v nich padl do noty se skandinávským, a vznikla tak vskutku přitažlivá kombinace.

Prostorná kuchyně jako srdce domova

Za vznikem neobyčejného prostoru určeného k vaření a stolování stojí sen o velké kuchyni a jídelně. Obnažené trámy a cihly vytvořily základ pro vykouzlení stylového prostoru osvěženého nádechem Skandinávie. Z pozadí bílé výmalby tak vystupuje dřevo příjemně světlých odstínů, hravé poličky, tradiční i moderní kusy nábytku, designové závěsné lampy, hned několik typů posezení a v neposlední řadě také výhled do zahrady. Tato prostorná kuchyně s jídelnou je opravdovým srdcem domova, které vnímá důležitost estetické i praktické stránky.

Nový domov v eklektickém stylu s nádechem Skandinávie
Foto: Jagoda Kutkowska

S důrazem na komfort

Hlavní devizou kuchyně je velká pracovní deska kuchyňské linky. Umožňuje komfortní přípravu jídel, a to v bezprostřední blízkosti rodiny či návštěv. Ostatní tak mohou pomáhat anebo trávit společné chvilky u jídelního stolu či barového pultu, jehož funkci mimo jiné plní kuchyňský ostrůvek. Ten je ideální jak pro přípravu jídel, tak pro relaxaci a popovídání si s rodinou či přáteli. V jeho útrobách se navíc nachází menší, ale dostačující vinný sklípek. Dobře vychlazené víno je tedy vždy po ruce. K odpočinku zde slouží i závěsná houpačka či lavice pod oknem. Celý prostor je přitom díky velkým oknům příjemně prosvícený slunečními paprsky.

Originální prvky interiéru

Vzhledem k použitému eklektickému stylu prolnutému se skandinávským, je prostor kuchyně s jídelnou neobyčejně živý. Jednotlivé prvky v něm vytvářejí příjemnou souhru, která snad ani nemůže zevšednět. Vedle obnažených cihel a dřevěných stropních trámů návštěvníky na první pohled zaujmou také překrásné dlaždice na podlaze. Jsou jemné, ale přesto dostatečně výrazné na to, aby diverzifikovaly výzdobu celé kuchyně.

Přečtěte si také

Byt z bývalých sušáren

Neobvykle zařízený byt vznikl na podobně neobvyklém místě, a to ve střešním prostoru městského domu, v němž se původně nacházely sušárny. V tomto zajímavém prostředí se vám pod taktovkou architekta…

Praktičtí pomocníci v kuchyni

Kuchyně s jídelnou nezaujmou pouze svou estetickou stránkou, ale také tou ryze funkční. Za pozornost tudíž stojí například unikátní myčka na nádobí, která vyžaduje vcelku nenáročnou obsluhu. Sama vybírá správné parametry mytí a disponuje dokonce funkcí Glasscare pro jemnou a bezpečnou péči o skleněné nádobí. Nejenže se tato myčka snadno používá, ale také je velmi energeticky účinná. Myčka se nachází v blízkosti kuchyňského ostrůvku, a tak usnadňuje přenos nádobí. Skvělými pomocníky v kuchyni jsou rovněž lednička s vestavěným zásobníkem na led, parní trouba pro přípravu zdravých pokrmů a mikrovlnná trouba s funkcí grilování. Praktický a estetický zároveň je také dvoukomorový dřez s viditelnou přední stranou. Kuchyni oživují i otevřené poličky, ve kterých tak vznikl prostor pro květiny či kuchařské knihy.

Nový domov v eklektickém stylu s nádechem Skandinávie
Foto: Jagoda Kutkowska

Kuchyně s jídelnou měly být původně vyvedeny v bílé nebo šedé barvě. Nakonec došlo ke kompromisu a prostor zde dostala šedo-bílá kombinace, která spolu se světlými odstíny dřeva a obnaženými cihlami funguje naprosto dokonale. Vznikla tak místnost s velice příjemnou atmosférou a jedinečným charakterem. V neposlední řadě ji osvěžují pokojové květiny a také bylinky, které jsou po ruce vždy, když je jich zapotřebí.

Kuchyně a jídelna jsou propojeny s obývacím pokojem, který si zachovává obdobný interiérový styl. Také v tomto prostoru tak vládne eklekticismus s nádechem Skandinávie. Pozornost zde na první pohled upoutá komfortní modulární pohovka, jejíž díly lze přeskládat podle aktuálních představ. Je otočená ke zdi z přiznaných cihel, která této odpočinkové zóně dodává zajímavý rustikální charakter. Nechybí zde praktické designové stolky, poličky či puf.  Atmosféru v prostoru přitom oživují pokojové květiny. Obývací pokoj svou barevnou kompozicí i mixem eklektického a skandinávského stylu plynule navazuje na kuchyni s jídelnou, a spoludotváří tak opravdu útulný domov se špetkou elegance.

Foto: Jagoda Kutkowska
Zdroj: www.lovingit.pl

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Vybíráme dlažbu na terasu

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock