Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Loft, ve kterém najdete původní staré trámy

Loft, ve kterém najdete původní staré trámy

Tomek je typickým mladým pracujícím 21. století. Pracovní dobu má zcela flexibilní, protože má internetovou firmu. To znamená, že někdy se přichází domů jen vyspat a tudíž potřebuje, aby byl prostor nenáročný na údržbu, jindy zase pracuje z domova, tak vyžaduje dostatečné pohodlí pro práci a tvůrčí prostředí. Loft se ukázal jako ideální řešení.

Prostorný loft se nachází v centru města Poznaň, v blízkosti čtvrti nazvané Starý Browar, která je považována za centrum umění a místo pro skvělé nákupy. Majitelem tohoto originálně řešeného bytu je Tomek. A že je interiér ryze mužský, poznáte velmi rychle. Volba materiálů, barevné spektrum, ale také strohost, jednoduchost a praktičnost, to vše ukazuje na fakt, že byt obývá mladý aktivní třicátník.

Komfort a jednoduchost

To byly dva základní požadavky při rekonstrukci půdního prostoru ve starém činžovním domě. Tento otevřený vzdušný prostor plný denního světla bez přesně vymezených hranic majitele nijak nesvazuje a bydlí jako jeho idol z populárního detektivního seriálu 90. let Nash Bridges. V půdním prostoru o výměře 170 m2 dřív sídlila firma. Právě díky tomu nebyla půda nijak výrazně poničená, jak často bývají opuštěná podkroví. Nejtěžší bylo restaurování původní dřevěné podlahy a dřevěné střešní konstrukce. Dalším velice časově náročným úkolem bylo čištění a odhalování cihlové zdi. Všechny tyto mravenčí práce se ale ukázaly jako klíčové pro celkovou atmosféru bytu. Právě autentické zdívo a dobové dřevo jsou tím nejdůležitějším estetickým prvkem, od kterého se všechno ostatní odvíjí.

Loft, ve kterém najdete původní staré trámy

Tomek se rozhodl, že nebude interiér dělit na jednotlivé místnosti. Stejně tak zůstal kompaktní prostor pod střechou. Ačkoli nejsou ložnice oddělené zdmi a dveřmi, najde zde každý svůj intimní prostor. Opticky totiž vše rozdělují krovy a masivní trámy. Majitel si v ložnici splnil svůj velký sen, kterým byla „lázeň pod mraky“. Vanu totiž umístil do prostoru pod střešní okna. Eklektická obří lampa pak dodává pohádkové kouzlo této netradiční a útulné ložnici. Vedle této originální koupelny zde najdete také klasickou koupelnu se sprchovým koutem. Z obývací, kuchyňské a pracovní části v prvním patře se do podkroví dostanete po ocelovém schodišti.

Loft, ve kterém najdete původní staré trámy

Přímo nad schody je místo pro cvičení s posilovacími stroji a mezi trámovým najdete provazovou síť, která slouží jak k houpání, tak k relaxaci. Byla vyrobena na zakázku a je schopna udržet váhu několika set kilo, takže si zde může lebedit hned několik lidí najednou. A Tomek přiznává, že je to často nejoblíbenější místo návštěv, kde poslouchají hudbu nebo si čtou. Střešní okno přímo nad sítí sem vpouští dostatek denního světla a večer zase nabízí pohled na hvězdnou oblohu. Volný prostor umožňuje být s návštěvníky bytu v neustálém kontaktu. Najdete tu dostatek pohovek, křesel, pufů k posezení u televize nebo u krbu. Protože je majitel milovník hudby, nechybí ani kvalitní audio systém, který pokryje celý prostor bytu. Byt je vpravdě interiérem 21. století, protože stačí zmáčknout tlačítko telefonu a ovládáte osvětlení, klimatizaci, audio systém, nebo spustíte domácí kino. Za tímto skvělým dílem stojí tým mladých designérů z polské Poznani Michalina Majcherkiewicz-Chmielowska a Jędrzej Sobkiewicz. Ve své práci se zabývají především návrhy interiérů domů, bytů, komerčních a veřejných prostranství.

Zdroj: cuns.pl foto: Hanna Długosz

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock