Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Komfortní bydlení s barevnými akcenty

Komfortní bydlení s barevnými akcenty

Všechny interiéry v sobě potřebují alespoň trochu barvy. Téměř každý architekt či designér do svých projektů kousek barev začleňuje, ať už v menší nebo větší míře. Tohoto pravidla dostál i interiér tohoto bytu, který v sobě skrývá hned několik barev, jež k sobě navzájem ladí.

Architekti ze studia Plaste(l)lina ukázali, že umí pracovat i s netradičním rozložením prostorů, tak jako je tomu právě u tohoto bytu. Výsledkem jejich snažení je vesele působící byt, v němž se jeho obyvatelé jistě cítí dobře. Byt se rozkládá na pouhých 73 metrech čtverečních.

Malý byt s netradičním rozložením

Rozložení bytu bylo pro architekty zpočátku oříškem. Velký komín nacházející se v kuchyni zabránil většímu propojení s obývacím pokojem. Architekti chtěli oddělit kuchyň od jídelny, aniž by museli zasahovat do obývacího pokoje víc, než by bylo nezbytné. Jak se říká, plán se podařil a architekti stvořili krásný funkční byt, jež se nenachází na zrovna největší ploše.

Komfortní bydlení s barevnými akcenty

Je zde použito barevných akcentů

Celý byt, s výjimkou ložnic a koupelen, je zařízen v jasných barvách. Obývací pokoj a pokoj pro děti trpí nedostatkem oken, na což museli architekti při své práci brát ohledy. Obývacímu pokoji dominují tlumené, ale i jasné barvy. Energickým prvkem je zde koberec, který na nás může působit minimalisticky, tak velmi jednoduchá knihovna. Geometrické vzory najdeme kromě koberce a knihovny na více místech. Například jako grafiku na stěně, na lampě a jako základnu konferenčního stolu.

Jak opticky zvětšit prostor?

Dalším způsobem, jak opticky zvětšit prostor, je použití zrcadel. Tato myšlenka byla použita na obou koncích chodby. Zrcadla jsou namontována jak na stěnách, tak na dveřích. Ve vstupní chodbě se nachází velká skříň se zavřenou a otevřenou částí, kousek naproti je portrét, jenž převzal Franciszek Ammer ze série Exclusion II. Portrét skvěle zapadá do minimalistického zařízení bytu.

Komfortní bydlení s barevnými akcenty

Velmi úzká ložnice donutila architekty, vytvořit přístup na postel pouze z jedné strany. Lůžko uzavřené v grafitovém baldachýnu s měkkou čelní deskou se stalo velmi útulným koutkem. Dětské pokoje jsou navrženy tak, aby tvořily společný prostor, kdykoliv rozdělitelný díky posuvným dveřím. Pokoje jsou udržovány v poměrně neutrálních barvách, což je umožňuje přizpůsobit preferencím dětí. Barevné detaily ve formě postelí, polštářů nebo hraček pokoji dávají správný charakter.

Zdroj: plasterlina.pl

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Vybíráme dlažbu na terasu

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock