Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Dům uprostřed kanadské přírody

Manželé toužili po životě v přírodě. Vyměnili městský život za dům uprostřed lesů s výhledem na jezero. S inspirací ve starých zemědělských usedlostech si nechali postavit prostorný dům ve stylu barnhouse s betonovou podlahou.

Manželé toužili po životě v přírodě. Vyměnili městský život za dům uprostřed lesů s výhledem na jezero. S inspirací ve starých zemědělských usedlostech si nechali postavit prostorný dům ve stylu barnhouse s betonovou podlahou.

Rezidence Cap St-Martin se nachází na konci dlouhé klikaté silnice. Většina sousedních domů je od sebe izolována smíšeným lesem s výhledem na jezero a díky tomu je poskytováno naprosté soukromí. To umožnilo realizaci domu s hojností prosklených stěn a velkých oken. Rezidence se nachází na náhorní plošině obklopené zalesněnou mohylou na západ a strmým svahem na východ. Cesta je strmá, ale k jezeru vede schodiště. Majitelé měli jasnou představu jak má jejich dům vypadat. Oba si zamilovali styl zemědělských usedlostí a stodol, ten také chtěli převést do jejich nového domu. Návrh od architekta se ubíral směrem k jednoduchému a podlouhlému tradičnímu tvaru, který se vyznačuje moderní reinterpretací stodoly.

Manželé toužili po životě v přírodě. Vyměnili městský život za dům uprostřed lesů s výhledem na jezero. S inspirací ve starých zemědělských usedlostech si nechali postavit prostorný dům ve stylu barnhouse s betonovou podlahou.

Uvnitř, ale pocitově venku

Když se přiblížíte, uvidíte dvě siluety známého tvaru se sedlovou střechou. V menší budově v popředí je podkroví s pokoji pro hosty, garáž a umělecké studio. Tato část rezidence je spojena s hlavní oblastí skleněnou chodbou, která poskytuje jemný přechod naplněný světlem a díky chodbě mohla vzniknout skvělá terasa u ložnice. Srdce této rezidence bylo inspirováno touhou majitelů mít prostorný, světlý a na jezero orientovaný velký pokoj. Tato centrální místnost, která slouží jako obývací pokoj, je docela překvapující. Jeho dvě dlouhé prosklené stěny nabízejí kontrast mezi výhledem na les a výhledem na jezero. Pokoj poskytuje dostatek denního světla po celý den, takže máte pocit, že jste venku. Tento průhledný efekt zdůrazňuje betonové podlahy na terase. Na opačném konci velké místnosti je jídelna a kuchyň, kde šedý nábytek a tmavá kuchyně doplňují leštěné betonové podlahy, ale zároveň kontrastují s jasným interiérem. Nahoře je ložnice vybavena minimem nábytku, protože její hlavní přednost je v překrásném výhledu.

Manželé toužili po životě v přírodě. Vyměnili městský život za dům uprostřed lesů s výhledem na jezero. S inspirací ve starých zemědělských usedlostech si nechali postavit prostorný dům ve stylu barnhouse s betonovou podlahou.

Moderní stodola s tmavou fasádou

Strop pokrytý dřevem dává domu pocitové teplo a interiér zjemňuje. Obývacím pokojem vede lávka, která protíná místnost a vede do ložnic. Rezidence je navržena jako velké, otevřené a průchozí místo. Kuchyně se připojuje k jídelně, která je napojena na soukromou krytou terasu, schovanou ve stromoví. Nahoře nabízí hlavní ložnice vlastní terasu s nádherným výhledem. Venku jsou použity tmavé dřevěné obklady a kovová střecha záměrně, aby připomínaly staré zemědělské usedlosti, tolik typické pro tuto oblast. Polokrytá terasa označuje rozhraní mezi krajinou a domem. Čisté linie a rafinované zpracování fasády podporují integraci do přírodní a zastavěné krajiny.

Zdroj: www.bourgeoislechasseur.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejlepší projekty

Vila na venkově

Dřevostavba Easy 48

Bungalov ve svahu pro mladou rodinu

byt Dělnická

Barevný interiér

Hravý a útulný domov

Sledujte nás

Nejčtenější články

Opravila dům po prarodičích a zachránila tak desítky vzpomínek

Bývalý statek z roku 1850 po kompletní rekonstrukci

Roubenka s moderní přístavbou a bio bazénem

Namísto dřevostavby bydlí ve zrekonstruované sýpce

Okouzlující mezonet ve Švédsku

Originální adventní věnce