Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Bydlení v neutrálních tónech

Bydlení v neutrálních tónech

V Pamploně, hlavním městě španělského autonomního společenství Navarra, se ukrývá působivě zařízený byt se severskou duší. Díky neutrálním tónům v něm může plně vyniknout přirozená krása dřeva i důmyslná hra světel.

Symbióza bílé barvy a dřeva

Interiérová designérka Jaione Elizalde zde předvedla svůj vytříbený vkus pro kombinaci těch správných odstínů barev a materiálů. Převaha bílé barvy dodává tomuto interiéru na vzdušnosti i eleganci. S bílou výmalbou souzní bílé skříňky, stolky, židle, vázy, ale také designová svítidla. Bílá převažuje ve většině místností, které tak působí čistě a jemně. Této barvě sekundují příjemné odstíny šedé a na své si přijde i světlá textura dřeva. Právě dřevěné podlahy a přiznané stropní trámy tu na sebe strhávají největší pozornost.

Oživení bytu po rekonstrukci

Tento byt nabízející výhledy hned do dvou ulic historické části města prošel důkladnou rekonstrukcí. Jen díky ní je nyní natolik prostorný, útulný a plný světla. Velká okna s bílými rámy, světlé barvy i materiály, zrcadla a příhodně řešená svítidla – to všechno přináší do interiéru světlo tak potřebné pro pozitivní náladu a pohodový život. Severskému stylu fandí i bezpočet svícnů a svíček. Pro dokonale hřejivou atmosféru zde nemůže chybět ani krb. Dotek přírody sem vedle dřeva přináší i celá řada pokojových rostlin.

Bydlení v neutrálních tónech

Vzdušnosti interiéru fandí nejen hojně využitá bílá barva a minimum bytových doplňků, ale i otevřenost jednotlivých prostor. Kuchyně, jídelna a obývací pokoj tak působí jako jeden vzdušný celek. S místem se tu však chytře šetří. Stačí si povšimnout například mikrovlnné trouby, která je vestavěná hned nad troubou.

Místnost po místnosti

V každé místnosti je na co se dívat, přesto však všechny působí neskutečně uklidňujícím tónem. Žádné prvky zde neruší, všechno funguje ve velmi příjemné symbióze materiálů, barev a tvarů. Vzdušný obývací pokoj tak doplňuje designový koberec s geometrickými vzory a také různorodá svítidla. Pohovka i křeslo sází na stejné odstíny šedé barvy, a tak zde vzniká naprosto útulné prostředí. Severský styl přitom příjemně koketuje s tím rustikálním, který představují například již zmíněné stropní trámy, jež lze spatřit i v jiných místnostech.

Bydlení v neutrálních tónech

Neskutečně útulně působí i zajímavě řešená koupelna, ve které bílá barva opět příjemně kontrastuje se světlou texturou dřeva. Prostor koupelny přitom opticky zvětšuje sprchový kout se skleněnou výplní. Nadmíru útulná je rovněž hlavní ložnice, ve které se neutrální tóny barev mísí se zelenými. Pozornost zde na sebe strhává především zajímavá designová lampa, která po rozsvícení předvádí kouzelné optické efekty. Nechybí tu ani obrazy v černobílé variaci barev, které v menší proměně dodávají severský ráz i přilehlé chodbě. Převážně bílou barvu pak zase oslavuje dvoulůžkový pokoj, který opět razí známý fakt, že v jednoduchosti je krása.

Interiérová designérka Jaione Elizalde vytvořila v tomto bytě neskutečně elegantní interiér, který v sobě snoubí prvky severského i rustikálního stylu. Hojně využitá bílá barva zde dala plně vyniknout všem odstínům dalších barev, čímž vzniklo osobité bydlení s důrazem na vzdušnost, čistotu a eleganci.

Zdroj: www.jaioneelizaldehs.es

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Jak oddělit spaní v malé garsonce

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock