Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Romantické večery strávené u biokrbu – bez nutnosti komínu

Romantické večery strávené u biokrbu – bez nutnosti komínu

Odpočinek v příjemně vytopené místnosti, jejímž centrem je romanticky hořící krb, už nemusí být pro obyvatele bytů pouhým snem. S moderním biokrbem získáte nadčasové doplňkové topivo, ale také moderní kamna povýšená na opravdovou designovou záležitost.

Snadné topení v biokrbech

Způsob topení v biokrbech byl vymyšlen tak, aby vás co nejméně vytrhával z odpočinku. Nebudete tak muset věčně vymetávat popel, přenášet haldy dříví, zvykat si na zvýšenou prašnost a ještě volat kominíka, jako tomu bývá v případě klasických krbů. Z biokrbů nelétají saze a trápit vás nemusí ani vdechování nepříjemných škodlivin. Podle typu biokrbu si navíc můžete do biolíhu, kterým se v něm topí, přidat i vůni, což oceníte třeba při romantické chvilce se svou polovičkou v koupelně.

Romantické večery strávené u biokrbu – bez nutnosti komínu

Co je vlastně ten biolíh?

Biolíh neboli bioethanol je čirý, tekutý líh denaturovaný z přírodních surovin, například z brambor či řepky olejky. Tento biolíh, který se používá jako palivo do biokrbů, je upraven tak, aby hořel krásným jasným plamenem. Při jeho spalování navíc neunikají do ovzduší žádné škodliviny, biokrby totiž vydechují to samé co my – oxid uhličitý a vodu. Ve srovnání s topením v klasickém krbu je to velké plus, přesto se však i v tomto případě doporučuje místnost s biokrbem občas vyvětrat. Při výběru toho správného biolihu rozhodně nešetřete, ať vás pak nepřekvapí nepříjemných zápachem.

Za běžných podmínek vydrží litr biolihu hořet 2 až 5 hodin, intenzitu hoření si přitom můžete regulovat pomocí hořáků. Výhřevnost většiny biokrbů na trhu se přitom pohybuje mezi 2 až 5 kW, vedle čistě dekorační funkce tak dokážou místnost i příjemně vyhřát. Přesto však doporučuje používat biokrb spíše jako doplňkové topení. Navíc funguje pouze lokálně, takže jím produkované teplo nelze rozvádět po místnostech.

Romantické večery strávené u biokrbu – bez nutnosti komínu

Biokrb jako designová záležitost

Biokrby na sebe soustřeďují pozornost nejen díky teplým jasným plamenům, ale i svým přitažlivým designem. Oproti klasickým krbům lze navíc biokrby jednoduše nainstalovat i přenášet. Jejich půvabné hřejivé plameny tak můžete jednou sledovat z obývacího pokoje a pak třeba z ložnice nebo zimní zahrady. Pořídit si můžete biokrb volně stojící, vestavný, závěsný na zeď nebo zavěšený volně do prostoru. Volit přitom můžete mezi moderními biokrby s čistými liniemi, které nejlépe zapadnou do moderně laděných interiérů, nebo si vybrat patinovaný biokrb s nádechem venkova. Celkový dojem z hřejivé podívané pak můžete zvýraznit i celou řadou doplňků pro biokrby včetně polínek z keramiky vyskládaných opodál. No, není to dokonalé zázemí pro romanticky strávený večer?

Štítky: kamna / krby

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Vybíráme dlažbu na terasu

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock