Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Z venkovské ruiny moderní bydlení

Z venkovské ruiny moderní bydlení

Pozůstatky kamenné stavby z 18. století daly vzniknout unikátnímu projektu. Zřícenina uprostřed nádherné přírody netradičně propojuje kus historie a moderní minimalistickou architekturu dnešní doby. Interiér skrývá mnoho nápaditých a neotřelých řešení. Nahlédněte do něj s námi.

Staré v novém

Zřícenina původního skotského příbytku z 18. století byla zrekonstruována na moderní solární dům s překvapivým řešením interiéru a zachováním částí původního vzhledu exteriéru. Okolo stavby se nachází další zbytky kamenných zdí, které tvoří útulné zátiší. Kromě použití fotovoltaiky byl obytný dům postavený v minimalistickém stylu a pochlubit se může speciálním izolačním nátěrem. Stavba je díky použitým moderním technologiím pro svůj chod úspornější, než stavby klasické.

Dům navrhla architektonická kancelář Nathanael Doren Architecture ve spolupráci se studiem Lily Jencks. Tento neobvyklý dům nacházející se na odlehlém Skotskem venkově si zachovává vnější vzhled typický pro venkov, se šikmou střechou a vnějšími kamennými zdmi. Namísto použití dřeva na vnější obklad se architekti rozhodli použít hydro-izolační gumový povlak.

Z venkovské ruiny moderní bydlení

Slovo architekta

Interiér je vytvořen z netradičně zakřivených až vlnitých stěn vyrobených z recyklovaných polystyrénových bloků, které jsou pokryty zpevněným plastem. Tyto bílé futuristické "tunely" slouží jako chodby, které spojují společné prostory s ložnicemi umístěnými na obou koncích budovy. Celá stavba je tvořena z několika propojených stavebních částí. 

"Zdůrazňující plynutí času, tyto tři vrstvy odrážejí různé architektonické exprese: náhodnou přirozenou erozi kamenných stěn, typickou minimalistickou šikmou střechu a volný tvar křivky uvnitř domu . Tyto tři prvky nejsou navrženy jako nezávislé části, spíše tomu všemu dávají smysl, protože jejich vztah se vyvíjí skrz různé vrstvy a části budovy. Oddělují se, spojují se a prolínají. Vytvářejí sérii architektonických řešení, odhalují současné vnímání času a prostoru. " říkají sami autoři projektu.

Přirozené světlo v interiéru zajišťují velká okna s výhledem na skotský venkov a k světlosti přispívá i převážně bílý interiér. Zařízení je minimalistické a vyrobeno je většinou ze světlých odstínů dřev. Policový systém perfektně lícuje tvar zakřivených stěn a narušuje strohost interiéru.

Pod velkými okny v jídelní části kuchyně je vytvořena dlouhá lavice k sezení, skrývající topení. Každý kus nábytku je zde volen pečlivě a je opravdovým originálem. Interiér obsahuje mimo jiné i část původních kamenných stěn.  Zajímavostí jsou oválná okna ve spojovacích částech domu. 

Zdroj: nathanaeldorent.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Odvážný obývací pokoj s trávou

JEDINEČNÉ ŘEŠENÍ CELÉHO BYTU

Interiér se zaoblenou kuchyní

Rodinná rezidence ze 16.století

PRVOTŘÍDNÍ MATERIÁLY, ŠPIČKOVÝ DESIGN A DOKONALÉ ZPRACOVÁNÍ

Interiér Opava

Sledujte nás

Nejčtenější články

Nový domov v eklektickém stylu s nádechem Skandinávie

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Aranka – romantický minidomek šetrný k přírodě

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Luxusní maringotka

Barevné truhlíky plné mrazuvzdorných rostlin

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock