Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Střešní byt s výhledem na Dunaj

Střešní byt s výhledem na Dunaj

Bydlení v Karloveská zátoce. Rozsáhlá terasa orientovaná na jihozápad, směrem na dunajské rameno. Výhled na vodní hladinu a přírodní scenérii, s možností procházky ve vlastní "zahrádce". Nejde o rodinný dům, ale o byt v nejvyšším podlaží rezidenčního komplexu, s atraktivní polohou v rámci města.

Střešní byt v nedávno dokončeném rezidenčním projektu (architekti Šujan a Stassel, 2016) navrhl studio Lang Benedek pro starší pár, který vyměnil život v rodinném rodinném domě za bydlení v městském prostředí. Manželé, kteří se připravují na zasloužený odpočinek, ocení celkovou propustnost uspořádání bytu, vlastní velkorysou terasu a blízkost k přírodě a především klid, který byl cílem nového uspořádání domů.

Pohledy ze společných prostor - na život na řece a do bratislavské "divočiny" - jsou orientovány na východ a na jih. Kontakt s okolní krajinou je podporován velkoplošným posuvným zasklením, což vede k terase, která téměř zdvojnásobí plochu bytu. 

Střešní byt s výhledem na Dunaj

V obývacím pokoji spojeném s jídelnou, stejně jako v přilehlé kuchyni, není místo, ze kterého by člověk neměl možnost relaxovat při pohledu na zeleň. Byt se stal oázou světla, měnící atmosféru přírodních materiálů během dne a základní čistotou architektonicky dominantní bílé barvy.

Dřevo v interiéru

Přírodní motiv proniká nenápadně do interiéru, kde dřevěné parkety a bílé stěny slouží jako pozadí pro konferenční stolky z ořechového dřeva, jídelního stolu z teakového dřeva a sedacího nábytku skromného a moderního skandinávského designu. Bělost stěn, skříní a polic odpovídá životnímu stylu obyvatel daného bytu a také jejich oblibě obklopovat umělecké a dekorativní předměty, které se tak zvýrazňují a spoluvytvářejí identitu interiéru. Designové prvky vybrané architekty jsou především svítidla. Mezi nimi je nejvýraznější trio světla nad jídelním stolem - Non Random od holandského designéra Bertjana Pota (zastoupeného společností Moooi).

Střešní byt s výhledem na Dunaj

Logistický uspořádaná kuchyně

Ergonomicky tvarovaná kuchyně tvoří logistický uzel mezi ložnicí a obývacím pokojem a využívá vizuálního kontaktu se zahradou. Naopak, noční soukromá zóna je od veřejnosti oddělena posuvnými dveřmi z neprůhledného skla. Je tak snadné dosáhnout soukromí nebo maximálního otevření uspořádání - komunikace a přirozeného toku mezi ložnicí přes kuchyň k jídelně a obývacím pokoji. Tmavší difúze dveří je dalším kontrastem bílé kuchyně a úložného prostoru. Knihovna, regály se skrytými zásuvkami, chodbami a kuchyňskými skříněmi jsou vyrobeny z hladkých nebo profilovaných frézovaných dřevotřískových desek lakovaných v bílé barvě. V kuchyni jsou skladovací dveře dřevěné, v ložnici pokryté prošívanou umělou kůží.

Zdroj: langbenedek.com, foto: Studio Flusser

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Studie minimálního interiéru

Kuchyně v šafránově žluté barvě

Předsíň na Praze 9

Interiér Kozlovice

Bílá opět, ale v netradičním pojetí.

Interiér rodinného domu Horoměřice

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Chata pro knihomola uprostřed lesa

Luxusní maringotka

Vybíráme dlažbu na terasu

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock