Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Přístavba rozšířila dům o obytný prostor s kuchyní

Přístavba rozšířila dům o obytný prostor s kuchyní

O tom, že je možné plynule navázat na bydlení zděděné po prarodičích, se přesvědčíte v našem dnešním článku. Podoba tradičního stavení, ke kterému má majitel úzký vztah, byla totiž zachována v maximální možné míře. Doplnila ji však nápaditá přístavba ozvláštněná modřínovými lamelami.

Majitel se kouzlo milovaného domu rozhodl zachovat, a tak vsadil na jeho důmyslné pokračování v podobě poněkud atypické přístavby. Ta důmyslně navazuje na zděný dům z 20. let minulého století a rozšiřuje bydlení o přízemí s kuchyní a patro s ložnicí, šatnou a koupelnou.

Zajímavá kompozice domu

Moderní dřevěná přístavba působí vedle původního domu příjemným a nerušivým dojmem. Zaujme sloupkovou konstrukcí opláštěnou modřínovými lamelami, které se uplatnily také jako finální vrstva střešního pláště. Přístavba tak získala zajímavý rustikální nádech, který si perfektně rozumí s původním zděným obydlím. Na rozdíl od něj se však mnohem více otevřela do zahrady, a to pomocí velkých prosklených ploch, které do interiéru přinášejí velké množství přirozeného světla.

Přístavba rozšířila dům o obytný prostor s kuchyní
Foto: Alexander Krischner

Interiér, který volně dýchá

Na terasu s grilem a posezením navazuje kuchyně s jídelnou, které jsou od exteriéru odděleny velkými francouzskými dveřmi. V případě pěkného počasí tak lze tento prostor propojit a nechat volně dýchat. Jídelně vévodí velký jídelní stůl, nad který se snáší designová svítidla jasně žluté barvy. Pozornosti neunikne ani žlutá houpačka či schody, jež oddělují jídelnu od kuchyně, přičemž vytváří i další místa k sezení. Na prostor určený k přípravě a konzumaci pokrmů volně navazuje obývací pokoj uvedený komfortní sedací soupravou.

Přečtěte si také

Dům připomínající stodolu

Při procházce krajinou se běžně setkáte se stavbami, které více či méně upoutají vaši pozornost. Vzorem pro tento dům byla stodola, uvnitř však ukrývá jedinečný prostor pro každodenní klidné bydlení.

To pravé místo pro relax

Zajímavým řešením je vizuální propojení ložnice, koupelny a terasy. Vzniká tak příjemný koutek jako stvořený k ničím nerušené relaxaci. Z luxusní volně stojící vany vede jen pár kroků do postele. Kdykoliv během dne je zase možné nabrat energii na malé terase doplněné lehátkem a zelení.

Důmyslně řešená přístavba příjemně doplnila původní zděnou stavbu plnou vzpomínek. Mladá rozrůstající se rodina tak s úctou navázala na dědictví předků, aniž by musela slevit něco ze svých požadavků na moderní bydlení.

Štítky: rodinný dům
Foto: Alexander Krischner
Zdroj: IG Bilek + Krischner GmbH

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Byt v Boho stylu

Villa Sardinie

Refresh u Matěje

Krásná Černá "Black&Oak" kuchyně

Nadčasová petrolejová kuchyně "Turquoise" v Anglickém stylu

Pracovna, Jarov

Sledujte nás

Nejčtenější články

Zpustošenou stodolu proměnili v kouzelné místo

Dokonalý domov na horách spojující masivní dřevo, kámen a sklo

Nový dům ve venkovském stylu s nádechem středomoří

Půvabná roubenka s plastovým šindelem

Dům na kopci s úžasným výhledem

Rodinný dům na dně zavřeného lomu

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock