Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Moderní vila v lese

Moderní vila v lese

Rekonstrukce padesát let staré vily se vyplatila. Otevřené prostory a veškerý komfort s bydlením v přírodě. Výjimečná atmosféra místa tvoří spolu s originální stavbou ideální místo k bydlení.

Vdechli jí nový život

Vila se nachází v lese okolo Nizozemského Rijssenu a byla postavena zhruba před padesáti lety. Proměněna byla na moderní a komfortní dům, který je po celý rok obyvatelný a pohodlný. Zachování domu, jeho historie, strategie udržitelnosti a umístění v krajině hrály zásadní roli při návrhu modernizace. Architektonické studio zachovalo původní prvky vily, s respektem k historii i tradici, a zároveň jí architekti vdechli nový život svými nápady.

Architektura stávajícího domu byla zajímavá, ale již postaršího data a měla silně zastaralé instalace. Z důvodu dlouhodobé udržitelnosti a po pečlivém uvážení bylo rozhodnuto, že stávající dům nebude zbourán, ale bude potřebovat zásadní rekonstrukci. Při rozhodování o návrhu přeměny byla na jedné straně myšlenka zachování a opětovného využití stávajících materiálů, na straně druhé vytvoření plnohodnotného nadčasového bydlení. A to se zde povedlo.

Moderní vila v lese

Dostatek denního světla

Vila je v úzkém propojení s přírodou. Bydlení na kopci v lese vytváří prostředí, ve kterém jsou majitelé neustále obklopeni zelení. Hustý les v létě poskytuje stín a díky opadanému listí, v zimě k domu proniká více paprsků a slunce vilu prozáří. Téměř celá vila je prosklená a umožňuje být obyvatelům na dosah přírodě. Obrovské skleněné plochy přinášejí do interiéru mnoho přirozeného denního světla.

Aby byl zajištěn vysoký komfort a ekonomická udržitelnost, byly použity kvalitní technologie a moderní materiály. Díky využití rekuperace tepla, trojskel, vysoce kvalitní izolace, LED osvětlení, úporných spotřebičů a příprava na instalaci nejnovější generace tepelných čerpadel, je vila velmi energeticky úsporná.

V chladných dnech se obyvatelé mohou zahřát u kamen a místo televize se mohou z pohovky kochat výhledem na okolní les. Přesto,  že je celý prostor vily uvnitř velmi otevřený, působí útulně. Především posezení u jídelního stolu s polstrovanými lavicemi a krbem.

V kapradí

Vila má k dispozici garáž pro auta v přízemí. Budova je částečně zasazena do terénu, který je obklopen kamennou skalkou s lesní flórou. Jeřabiny, javory, nebo košaté kapradí zdobí okolí domu. Do vily se vstupuje po velkých kamenných blocích, tvořících schody. Strohý funkcionalistický ráz domu skvěle zapadá do místní krajiny a majitelé se z ní jen radují. 

Zdroj: Dearchitect.nl

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Odvážný obývací pokoj s trávou

JEDINEČNÉ ŘEŠENÍ CELÉHO BYTU

Interiér se zaoblenou kuchyní

Rodinná rezidence ze 16.století

PRVOTŘÍDNÍ MATERIÁLY, ŠPIČKOVÝ DESIGN A DOKONALÉ ZPRACOVÁNÍ

Interiér Opava

Sledujte nás

Nejčtenější články

Nový domov v eklektickém stylu s nádechem Skandinávie

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Aranka – romantický minidomek šetrný k přírodě

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Luxusní maringotka

Barevné truhlíky plné mrazuvzdorných rostlin

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock