Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Bílá stodola

Dům s názvem Villa NTT, jenž nám svým vzhledem připomíná stodolu, se nachází v centru města, avšak i přesto vypadá, jako by se nacházel uprostřed přírody či parku. Nemluvě o prosklených plochách, které do domu přivedou velké množství světla od sluníčka. Čím dalším nás dům uchvacuje?

Dům s názvem Villa NTT, jenž nám svým vzhledem připomíná stodolu, se nachází v centru města, avšak i přesto vypadá, jako by se nacházel uprostřed přírody či parku. Nemluvě o prosklených plochách, které do domu přivedou velké množství světla od sluníčka. Čím dalším nás dům uchvacuje?

Dům v centru města, avšak stále uprostřed přírody

Dům se nachází na pozemku v centru města West Flanders v Belgii. I přesto však vypadá, jako by se nenacházel v rušném centru, nýbrž v poklidném parku. Stavba je obklopena velkými vzrostlými stromy, keři – a to vše na udržovaném a krásně zeleném trávníku.

Samotný dům vznikl jako novostavba umístěná tam, kde se nacházel předchozí dům. Architekti byli limitování předpisy, které jim předurčily stavbu přízemního domu se sedlovou střechou. Architekti se však svého úkolu uchopili poctivě a na místě tak vytvořili dům obdélníkového půdorysu se sedlovou střechou, který dokonale splývá s tamním kouskem přírody. Nemluvě o promyšlené kombinaci neutrální bílé barvy na fasádě a tmavšími prvky – například u okenních rámů tam, kde se nachází prosklená stěna.

Lákadlem domu je bazén integrovaný do terasy, ale i prosklené stěny

Fasáda domu jako taková má spíše uzavřený charakter. Po příjezdové cestě k domu se dostaneme do krytého vchodu. Po vstupu do domu se každému návštěvníkovi vyskytne pohled skrze dlouhou skleněnou fasádu. Tato skla byla umístěna tak, aby v nás budila dojem galerie. Jako spojení mezi interiérem domu, exteriérem a krytým vstupním prostorem zde slouží betonová terasa.

V interiéru domu se pak nachází vše, co by si jen mohl majitel přát. Najdeme zde krytou terasu, kuchyň, obývací pokoj, pracovnu i ložnici. Milým potěšením je pak bazén, jenž je integrován přímo do betonu sloužícího jako terasa. Suterén domu má stejné rozměry jako dům samotný. Dostaneme se do něj jak zvenčí, tak i přímo z domu. Schodištěm na terase se lze dostat do pokoje pro hosty a wellness prostorám. 

Zdroj: www.stevendejaeghere.be

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Realizace pergoly PLACEO

Byt pro milovníka techna

Netradiční kuchyň

Moderní bydlení s industriálním nádechem

Pokojíček pro milovníka aut

Rekonstrukce bytu Brno Bohunice

Sledujte nás

Nejčtenější články

Montovaný dům postavili za pouhých 10 dní

Unikátní přestavba venkovské stodoly

Chaloupka, která klame vzhledem, neuvěříte, že jde o novostavbu!

Proměna starého mlýna, který posledních dvanáct let chátral

Originální dům na svažitém pozemku

Neobvyklý dům pro babičku

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock